Mehka vezava
73 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118582

26,10 

Motiv Antikrista v slovenskem leposlovju

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
73 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2021
ISBN: 9789617118582

Predstavljamo vam zanimivo znanstveno monografijo, ki s literarno-teoretičnega vidika proučuje večno temo: kako si predstavljamo Antikrista in kakšno vlogo igra v naših življenjih.

V raziskavi skušam raziskati podobo in motiv Antikrista v slovenskem leposlovju in sicer v času od začetka 19. do konca 20. stoletja. Namen raziskave je ugotoviti, v kolikšni meri je Antikrist prisoten v tem obdobju, koliko so ga ljudje poznali ter kako so ga pisatelji in pisateljica opisali in predstavili.
Iz knjige
***

Melisa Ramdedović je motiv Antikrista predstavila po enciklopedičnih virih, z informacijo o Koranu pa je dodala še primerjalni religiološki vidik. Motiv Antikrista je spremljala skozi 25 slovenskih leposlovnih besedil.

Dr. Miran Hladnik
***

Delo Motiv Antikrista v slovenskem leposlovju je prva pregledna obravnava Antikrista v slovenski predvojni književnosti. Delo je vsekakor zanimiv prikaz ljudskega razumevanja Antikrista, sicer skozi slovensko leposlovje, vendar pri pisateljih, ki so ljudstvo dobro poznali.

dr. Aleksander Bjelčevič
***

O AVTORICI

Pri Melisi je še nekaj dodatnega, kar bi najlažje opisala z definicijo literarne bralke. Ta bere predano, poznavalsko, poglobljeno, ustvarjalno, intenzivno. Knjiga ji pomeni posebno doživetje, za književnost je močno dojemljiva: pri njej se odprtost za literarne oblike zliva v harmonično doživetje prebranega in življenja. To, kar je najbolj pomembno pri literarni bralki, pa je: Melisa je znala prebrano tudi reflektirati in v debati navdušiti za pogovor še ostale.
dr. Alojzija Zupan Sosič

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

26.70 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,67 

VAŠA CENA

24.03 €

24,03 

1 na zalogi

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.