Jezik: slovenski jezik
Število strani: 340
Vezava: broširano
ISBN: 9789616029858

36,00 

Realizem, impresionizem, postimpresionizem

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

40.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 4,00 

VAŠA CENA

36.00 €

36,00 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 340
Vezava: broširano
ISBN: 9789616029858

Razprave, ki jih je Tomaž Brejc napisal v raznih časih in za razne priložnosti, povezujeta v homogeno celoto vsaj dve značilnosti: izvirna in-terpretacija in erudicija. Zato so ta besedila in tudi številni drugi Brejčevi zapisi, Študije, kritike, eseji, morda refleksije – kakorkoli jih že imenujemo — referenčna ne glede na obravnavano tematiko.

Razprave, ki jih je Tomaž Brejc napisal v raznih časih in za razne priložnosti, povezujeta v homogeno celoto vsaj dve značilnosti: izvirna interpretacija in erudicija. Zato so ta besedila in tudi številni drugi Brejčevi zapisi, Študije, kritike, eseji, morda refleksije – kakorkoli jih že imenujemo — referenčna ne glede na obravnavano tematiko. Ta je pretežno usmerjena v slikarstvo poznega devetnajstega in zgodnjega dvajsetega stoletja – čeprav avtorjev interes suvereno presega imenovani okvir in se širi predvsem globoko v dvajseto stoletje, v čas modernizma in postmodernizma. Znotraj teh parametrov suvereno preigrava obsežen register podatkov in idej, ki jih spretno prepleta in razpleta v briljantna berila. Suvereno menjavanje polj in raba pojasnil zlasti iz literature, glasbe, filozofije, politike a tudi zgodovine in družbenega življenja, prispevajo k plastičnosti Brejčevih pisav in jih hkrati naredijo privlačne za vsakega zainteresiranega izobraženca – ne le umetnostnega zgodovinarja. Miselna širina, intelektualna razgledanost, sposobnost sintetiziranja in duhovna gibkost so stalnice Brejčevih tekstov. Slovenske umetnike obravnava v najširšem kontekstu in brez nepotrebne topografije, zato opredelitev, da gre za pisanje o slovenski umetnosti, pri Brejcu ni na mestu. Umetnine in umetnostne pojave zajema z značilno retoriko in kot kulturnozgodovinske pojave v razsežnosti časa, prostora ter miselnih obzorij. S svojimi teksti in javnimi nastopi je vplival na generacije umetnostnih zgodovinarjev in likovnih ustvarjalcev.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

7.00 €

7,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.