Mehka vezava
303 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2009
ISBN: 9789617698044

23,40 

Temeljni pojmi umetnostne zgodovine

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

26.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,60 

VAŠA CENA

23.40 €

23,40 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
303 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2009
ISBN: 9789617698044

Naš spis se ukvarja s preudarjanjem najsplošnejših oblik upodabljanja. Ne analizira lepote Leonarda ali Durerja, temveč element, v katerem se je izoblikovala ta lepota. Ne analizira upodabljanja narave glede na vsebino njegovega posnemanja niti tega, kako se denimo naturalizem 16. stoletja razlikuje od naturalizma 17. stoletja, temveč način dojemanja, ki je osnova upodabljajočih umetnosti v različnih stoletjih.

Te osnovne oblike bomo poskušali izluščiti na področju novejše umetnosti. Sosledje obdobij označujemo z imeni: zgodnja renesansa – visoka renesansa – barok, ta imena pa le malo povedo in njihova raba na Jugu in Severu mora nujno voditi k nesporazumom, ki pa jih je komaj še mogoče odrivati. Na nesrečo ima tu svojo zavajajočo vlogo še prispodoba: porajanje – razcvet – propad. Če med 15. in 16. stoletjem dejansko obstaja kvalitativna razlika, ker si je 15. stoletje moralo zelo postopoma šele pridobiti spoznanja o učinkih, s katerimi je 16. stoletje tako svobodno razpolagalo, pa sta (klasična)umetnost cinquecenta in (baročna)umetnost seicenta po vrednosti na isti ravni. Beseda klasično tu ne pomeni vrednostne sodbe, saj klasičnost obstaja tudi v baroku. Braok ni ne padec ne dvig klasičnega, temveč povsem drugačna umetnost. Zahodnega razvoja v novejšem času ne moremo zvesti na shemo preproste krivulje z vzponom, vrhom in padcem; ima namreč dva vrhunca. Naše simpatije lahko veljajo enemu ali drugemu – v vsakem primeru se moramo zavedati, da je ta naša presoja samovoljna, tako kot je samovoljno, če rečemo, da naj bi rožni grm doživel svoj vrhunec v tvorbi cvetov, jablana pa v tvorbi plodov.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.