Mehka vezava
59 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150353

17,10 

Tišina krika

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
59 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150353

“Pričujoča zbirka pesmi Tišina krika Mirana Rustje nas popelje v intimni svet prvoosebnega lirskega subjekta, ki ga prežema burno, nestabilno dogajanje sodobnega časa – časa, v katerem nič ni več samoumevno. Bivanje v tem času je prepleteno z bolečim priznanjem minljivosti in odsotnosti, ki ga najbolje povzame oksimoron v naslovu zbirke Tišina krika: gre za tišino, ki to ni, saj lirski subjekt kriče kliče po svobodi, ljubezni in predvsem življenju.”

“Med prebiranjem zbirke dobimo občutek, da se nekje v ozadju pne hrepenenje po nekem večjem idealu – morda v obliki čiste, brezpogojne ljubezni, ki je v svetu hitrega izginevanja in rušenja idealov tako silovito primanjkuje – zato lahko Rustjevo pisanje v tem kontekstu predstavlja proces, kako premostiti ta manko, in sicer z bogastvom in lepoto (pesniškega) ustvarjanja. Hkrati pa nam prav to omogoča, da v zbirki zaznamo tudi (prizanesljivo) družbeno kritiko: »Koliko smrti za nevidno obzorje? / Koliko prošenj za boljši je svet?« (Blagodejstvo).”

Dr. Tanja Badalič, iz spremne besede

»Med prebiranjem zbirke dobimo občutek, da se nekje v ozadju pne hrepenenje po nekem večjem idealu – morda v obliki čiste, brezpogojne ljubezni, ki je v svetu hitrega izginevanja in rušenja idealov tako silovito primanjkuje – zato lahko Rustjevo pisanje v tem kontekstu predstavlja proces, kako premostiti ta manko, in sicer z bogastvom in lepoto (pesniškega) ustvarjanja. Hkrati pa nam prav to omogoča, da v zbirki zaznamo tudi (prizanesljivo) družbeno kritiko: »Koliko smrti za nevidno obzorje? / Koliko prošenj za boljši je svet?« (Blagodejstvo).«

dr. Tanja Badalič

OSVETLITEV

Ko v tvojem dihu vidim bolečino,

ko utrip tvojega srca brenka na zaprte veke,

takrat pokleknem pred pobeglo resnico,

ki je zajela neurje raztrganih svetišč.

Pomlad si in poplavljeno polje spominčic,

ujetih v sprehajalko mojih želja.

Skozi globoke rane sem priromal na jaso,

do koder si me naslednjič pospremila v slasten okus.

O, da bi posejano polje posrkalo vse najine žlahtnosti,

do zasevkov, ki božajo razrasle vrtove.

Na stari leseni klopci strmiva v nadaljevanje preteklosti.

Do tja in tam, kjer sva večno zopet.

 

O AVTORJU

Miran Rustja je glasbeni pedagog, pesnik, zborovodja, skladatelj iz Brij na Vipavskem. Kot pesnik se je podpisal pod 8 pesniških zbirk, Tišina krika je njegova deveta. Za otroke je tudi uglasbil pravljico Juri Muri v Afriki in otroško opereto Mucin dom. Odmevna so njegova prozna dela objavljena v knjigah, z naslovom “Kako biti in ostati bolan”, “Bolehne razdalje” in “Nebesni madeži”.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
NOVO
VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.