Mehka vezava
59 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150353

17,10 

Tišina krika

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
59 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2022
ISBN: 9789617150353

“Pričujoča zbirka pesmi Tišina krika Mirana Rustje nas popelje v intimni svet prvoosebnega lirskega subjekta, ki ga prežema burno, nestabilno dogajanje sodobnega časa – časa, v katerem nič ni več samoumevno. Bivanje v tem času je prepleteno z bolečim priznanjem minljivosti in odsotnosti, ki ga najbolje povzame oksimoron v naslovu zbirke Tišina krika: gre za tišino, ki to ni, saj lirski subjekt kriče kliče po svobodi, ljubezni in predvsem življenju.”

“Med prebiranjem zbirke dobimo občutek, da se nekje v ozadju pne hrepenenje po nekem večjem idealu – morda v obliki čiste, brezpogojne ljubezni, ki je v svetu hitrega izginevanja in rušenja idealov tako silovito primanjkuje – zato lahko Rustjevo pisanje v tem kontekstu predstavlja proces, kako premostiti ta manko, in sicer z bogastvom in lepoto (pesniškega) ustvarjanja. Hkrati pa nam prav to omogoča, da v zbirki zaznamo tudi (prizanesljivo) družbeno kritiko: »Koliko smrti za nevidno obzorje? / Koliko prošenj za boljši je svet?« (Blagodejstvo).”

Dr. Tanja Badalič, iz spremne besede

»Med prebiranjem zbirke dobimo občutek, da se nekje v ozadju pne hrepenenje po nekem večjem idealu – morda v obliki čiste, brezpogojne ljubezni, ki je v svetu hitrega izginevanja in rušenja idealov tako silovito primanjkuje – zato lahko Rustjevo pisanje v tem kontekstu predstavlja proces, kako premostiti ta manko, in sicer z bogastvom in lepoto (pesniškega) ustvarjanja. Hkrati pa nam prav to omogoča, da v zbirki zaznamo tudi (prizanesljivo) družbeno kritiko: »Koliko smrti za nevidno obzorje? / Koliko prošenj za boljši je svet?« (Blagodejstvo).«

dr. Tanja Badalič

OSVETLITEV

Ko v tvojem dihu vidim bolečino,

ko utrip tvojega srca brenka na zaprte veke,

takrat pokleknem pred pobeglo resnico,

ki je zajela neurje raztrganih svetišč.

Pomlad si in poplavljeno polje spominčic,

ujetih v sprehajalko mojih želja.

Skozi globoke rane sem priromal na jaso,

do koder si me naslednjič pospremila v slasten okus.

O, da bi posejano polje posrkalo vse najine žlahtnosti,

do zasevkov, ki božajo razrasle vrtove.

Na stari leseni klopci strmiva v nadaljevanje preteklosti.

Do tja in tam, kjer sva večno zopet.

 

O AVTORJU

Miran Rustja je glasbeni pedagog, pesnik, zborovodja, skladatelj iz Brij na Vipavskem. Kot pesnik se je podpisal pod 8 pesniških zbirk, Tišina krika je njegova deveta. Za otroke je tudi uglasbil pravljico Juri Muri v Afriki in otroško opereto Mucin dom. Odmevna so njegova prozna dela objavljena v knjigah, z naslovom “Kako biti in ostati bolan”, “Bolehne razdalje” in “Nebesni madeži”.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.