Jezik: slovenski jezik
Število strani: 90
Vezava: broširano
ISBN: 9616037196

4,50 

Zbirka vodnikov

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

5.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 0,50 

VAŠA CENA

4.50 €

4,50 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 90
Vezava: broširano
ISBN: 9616037196

Leta 1995 je minilo trideset let od izida. prvega v seriji vodnikov Kulturni in naravni spomeniki Slovenije. Posvečen je bil simbolu Slovenije, Triglavu in Triglavskemu narodnemu parku. Istega leta so izšle še številke z naslovi: Rog, Vrba, Ptuj, Škocjanske jame. Cilj je bil jasno začrtan: vsako leto izdati najmanj pet drobnih knjižic, ki so na visoki strokovni ravni, vendar dostopne vsakomur, ki želi spoznavati naše naravno in kulturno bogastvo.

V začetku šestdesetih let, ko je profesorica Helena Menaše oblikovala ta projekt, jo je vodila potreba pedagoga, da prenaša znanja na ljudi in širi njihova obzorja. Z vodniki je oblikovala sistem informiranja javnosti o kvalitetah in pomenu naše dediščine. V šestdesetih letih je ta projekt predstavljal izredno novost, saj se o popularizaciji dediščine ni razmišljalo, prav tako so bile redke publikacije, ki so širile spoznanje o bogatem spomeniškem fondu Slovenije in naše preteklosti. Izjemna človeška kultura in širina se kaže prav v tem, kako je profesorica Menašejeva zastavljen projekt postavila na noge, zagotovila stalno financiranje in pridobila založbo Obzorja Maribor, da je založila to zbirko. Njeno zagnanost in predanost svojemu delu opisuje tedanja direktorica Zavoda SRS za spomeniško varstvo, Mica Černigoj, v knjižici Dvajset let zbirke. V njenem petnajstletnim uredništvu se je zbirka močno zasidrala v slovenski prostor. Uredila je 108 številk vodnikov. Visoko število kaže izredno potrebo prostora po tovrstni literaturi. Po smrti Helene Menaše leta 1980 je Zavod SRS za spomeniško varstvo prevzel uredništvo vodnikov, saj so se zavedali pomena zbirke. Izšlo je deset naslovov, ko je leta 1982 uredniško delo prevzel dr. Lev Menaše. V kratkem štiriletnem razdobju je pod njegovim uredništvom izšlo 24 novih vodnikov. Kot zadnjo je izdal knjižico Dvajset let zbirke, ki nam omogoča pregled vseh izdanih vodnikov in kratko zgodovino nastajanja zbirke.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.