Mehka vezava
203 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781756

17,10 

Zbornik fanzinov : LITERARNA KRPANKA

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Mehka vezava
203 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789616781756

Tonja Jelen je uredila zbornik fanzinov, ki vsebuje več kot 120 pesmi izpod peres več kot 60 pesnikov in pesnic.

"Literarna krpanka je hitro postala pomembno mesto objavljanja, zgodilo pa se je še nekaj večjega, pomembnejšega. Ne samo to, da se je ustvaril krog novih mladih ustvarjalcev/-k, ki že »mahajo« s svojimi knjižnimi prvenci, rodila se je nova generacija urednikov/-ic na izredno svobodnem literarnem polju. Krasijo jih pridobljene izkušnje, simulirane na primeru neodvisne literarne in umetniške scene pri nastajanju literarnega glasila, kakršnega v Mariboru dolgo ni bilo (kot da bi vse skupaj zamrlo), v Sloveniji pa so redki primeri."
Dušan Hedl
***
"V obdobju skorajšnjega prevladovanja spletnih portalov, na katerih lahko najdemo kvalitetno literaturo in razprave o njej, so za protiutež še zmeraj pomembne tiskane edicije literarnih revij, knjig in zbornikov. Eden izmed takih je torej fanzin, zasnovan neprofitno, a angažirano in jasno; poezijo je treba deliti, jo širiti in seveda razvijati naprej."
Tonja Jelen

***
"Ne obstaja dobra ali slaba oz. ne obstaja slaba poezija, je samo dovršena, mojstrska ali pa preprosta, ljudska, osebna ali okorna. Vrednost nobenega od teh stilov poezije mi ni večvredna. Veliko nas je kdaj v svojem življenju, mogoče v najstniških letih, pisala pesmice. No, moje mnenje je, da ima vsak pravico objaviti svojo."

Matej Velkavrh

***
"Krpanka je dobro odmevala – ljudje me še zdaj cukajo za rokav, ali se jo še lahko kje dobi. Pa je naklada 50 izvodov pošla takoj po izdaji."

Nina Medved
***
"Majhna knjižica je tako zaživela ob vseh velikih, ki kraljujejo v knjižnici. Skozi ves projekt je bil prisoten duh uporništva, ki je nepogrešljiv med ustvarjanjem fanzina, in lepota vseh duš, ki si vzamejo čas za rojstvo umetnosti."
,
Sara Nuša Golob Grabner
***
"Priznam, da je prav fino doma imeti natisnjeno krpanko z letnico 2020 glede na to, da se je bil (tudi) pesniški svet z razglasitvijo epidemije koronavirusa primoran v hipu popolnoma preseliti na splet. Že tako ali tako živimo v obdobju digitalizacije, a dokler bomo doma imeli v rokah vsak svoje knjige, knjižice, zbirke, zbornike, fanzine itn., se bo naše oko vsaj malo spočilo, poezija pa napolnila naše pesniške duše. Paše, mar ne?"
Klavdija Volf

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

25.00 €

25,00 

VAŠA CENA

30.00 €

30,00 

VAŠA CENA

17.91 €

19,90 

VAŠA CENA

26.91 €

29,90 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.