Mehka vezava
441 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789616798877

28,80 

Zenova zavest

KATEGORIJA:

REDNA CENA:

32.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,20 

VAŠA CENA

28.80 €

28,80 

98 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
441 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789616798877

Italo Svevo je italijanski pisatelj, ki v največji meri velja za tržaškega pisatelja in zelo izrazitega predstavnika t.im. mittelevropske kulture ob koncu 19. in v začetku 20. stoletja. V slovenskem prostoru je površno in tudi redko zaznan kot nekoliko ekscentričen in kompleksen avtor, vendar je pomemben tako po svoji dvokulturni formiranosti (italijansko-nemških vplivih) kot po nenavadni, slogovno in vsebinsko koncizni strukturi svojih del (kljub dejstvu, da je zajemal iz zelo različnih literarnih in teoretskih virov), ki predočajo civilizacijsko okolje zgodnjega dvajsetega stoletja na prostoru, ki je oblikoval tudi slovenski mentalitetni okvir.

Na njegovo delo so vplivali vsi temeljni miselni tokovi tedanjega časa, od Darwina do Nietsceja in Schopenhauerja, do Freuda, pri katerem je celo praktično preizkusil postopke psihoanalize. Vsi ti vplivi so na izviren in zelo neposnemovalni način izraženi v njegovih romanih, a najbolj izrazito v najbolj znanem in tudi vplivnem, Zenova zavest. Knjigo je pisal nekaj let in ni nepomembno, da je to počel vzporedno s prevajanjem Freudove Interpretacije sanj. Za njegovo delo – najbolj prepričljivo ravno v Zenovi zavesti – je značilen vpliv psihološkega romana, pisanje kot terapija, raziskovanje nezavednega (teme: užitek, prepoved, sanje, čas, bolezen), a to počne s kritično analizo etabliranih meščanskih vrednot (nasproti učinkovitemu in prilagojenemu človeku postavlja ustvarjalnega in prizadetega človeka). Delo je razdeljeno v več poglavij, kjer gre v prvih za minuciozno dnevniško zapisovanje samoanalitičnih ugotovitev, v zadnjih pa za refleksivno analizo tega dogajanja. Gre za psihoanalitično izpoved in za njeno distancirano analizo, za imeniten preplet literarne naracije in teoretskega premisleka. Knjiga, ki zanimivo in partikularno orisuje fin de siècle na naših geografskih in vsebinskih razsežjih, vsekakor pomeni obogatitev in svežino v slovenski kulturni produkciji.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.