Jezik: slovenski jezik
Število strani: 104
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789619128121

12,51 

Otrok in ločitev staršev

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

13.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,39 

VAŠA CENA

12.51 €

12,51 

Ni na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 104
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789619128121

Ločitev staršev je za otroka boleč dogodek. Število ločitev v razvitem svetu narašča in tudi v Sloveniji postaja ta pojav skoraj vsakdanja izkušnja. Po statističnih podatkih razpade že vsaka tretja zakonska zveza, zato nehote postajamo do tega problema vse manj občutljivi. Vendar za družino predstavlja ločitev zelo stresno in bolečo preizkušnjo, v kateri ne ostane nihče neprizadet. Zlasti otroci doživljajo velike čustvene težave in stiske, saj se morajo soočiti z izgubo varnosti in ljubezni. Življenje v družini se spremeni, največkrat eden od staršev odide. Žalovanje za izgubo starša je normalen proces in otrok potrebuje kar nekaj časa, da se prilagodi na nove življenjske okoliščine.

Otrok mora slišati zagotovilo, da ga bosta imela oba starša kljub ločitvi še naprej rada. Vsi otroci doživljajo ločitev kot motnjo, a se lahko nanjo različno odzivajo. Na to vplivajo otrokova starost, njegov temperament, druge osebnostne značilnosti in sam splet okoliščin, v katerih se ločitveno dogajanje odvija. Pomembno je, da pri otroku prepoznamo znake stresa in mu zagotovimo ustrezno podporo. Veliko otrok ima čustvene in vedenjske težave (strah, jok, razdražljivost, osamitev itd.), nemalokrat se pojavijo fizične težave (glavobol, bolečine v trebuhu, izguba apetita, motnje spanja in odvajanja) ali pa prevzamejo nove navade (sesanje prsta, sanjarjenje pri belem dnevu, pretirana pridnost, uporništvo itd.). Nekateri otroci bodo veliko spraševali, drugi se sprva ne bodo odzvali. Vendar oboji potrebujejo dovolj informacij, da izvedo, kaj se v družini dogaja in kakšno bo njihovo nadaljnje življenje. Pogovor mora biti prilagojen otrokovi starosti in zajemati temeljno sporočilo, da otrok ni kriv za razhod svojih staršev. Slišati mora zagotovilo, da ga bosta imela oba starša kljub ločitvi še naprej rada. Če starša zaradi lastnih težav ne zmoreta zagotoviti otroku potrebne pozornosti, je dobro, da otroku omogočita pomoč drugih oseb (babica, dedek, brat, sestra, vzgojiteljica itd). Otrok se bo lažje spoprijemal s težavami in se drugače odzival, če bo imel na voljo v bližini drugo osebo, ki mu bo ohranjala občutek varnosti. Pogovor mora biti prilagojen otrokovi starosti in zajemati temeljno sporočilo, da otrok ni kriv za razhod svojih staršev.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.