Mehka vezava
58 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789619470701

8,00 

Teorija o strahu : o napačnem učenju strahu in povzročanju stresa otrokom in odraslim zaradi nepoznavanja definicije strahu

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

8.00 €

8,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
58 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789619470701

Prepričanje družbe, da je odziv s strahom koristen in potreben človeku, je zmotno prepričanje zaradi nepoznavanja definicije strahu. Človeku je koristen samo odziv z begom, ki je le del strahu; drugi del, ki je stres, pa močno škoduje človekovemu čustvovanju in zdravju. Družba je prepričana, da nas strah obvaruje na primer pred padcem v globino, pred nepravilnim prečkanjem ceste, pred kačo. Pred padcem v globino nas obvaruje izkušnja s padcem in bolečino na neogrožajoči višini. iz te izkupnje se naučimo, da je padec boleč, zato si postavimo nov cilj, da ne pademo, in če ga znamo doseči, je to že pogum.

Pri prečkanju ceste je naš cilj, da nas avto zbije in poškoduje znaje o kačah in cilj, da se kači izognemo, kar je pogum. Naš cilj je akcija izogibanja zaradi znanja, ki smo ga dosegli z učenjem iz svojih in drugih izkušenj.
Hormon adrenalin pomaga možganom, da je prehod v akcijo za doseganje cilja hitrejši. Prepogosto izločanje stresnega hormaona kortizola v kri kaznuje oziroma negativno obremeni telo, kar nas vodi v bolezni.
Zato je učenje odziva s strahom napačno rvnanje družbe, naučene reakcije s strahom.
Knjiga govori o tem, kako nezavedno in zavedno učimo otroke strahu, želimo pa si imeti pogumno in zdravo družbo.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.