Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 69
Velikost: 155 x 234 x 8 mm
Leto izida: 2015
Založba:
ISBN: 9789616704489

10,00 

Zakaj otroci potrebujejo pravljice?

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

15.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 5,90 

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

96 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: trda
Jezik: slovenski
Število strani: 69
Velikost: 155 x 234 x 8 mm
Leto izida: 2015
Založba:
ISBN: 9789616704489

V današnjem hitrem stehniziranem svetu ima pravljica večje poslanstvo kot kdajkoli prej. Zakaj otroci potrebujejo pravljice? je knjiga Jakoba Streita (1910 – 2009), švicarskega pisatelja, učitelja, dramaturga in antropozofa, poskuša odgovoriti na vprašanje iz naslova.

Pravljice zmorejo v otroku oživeti tiste notranje svetove podob, ki oblikujejo otrokovo duševno telo prav tam, kjer je realen zunanji svet brez moči. Otroci naravnost prosijo za pravljice, saj je njihova duša lačna tega, da bi jo njene podobe notranje razgibale. Brez te hrane ostane otroška duša notranje topa, čustveno revna in negibna. Zato ima v današnjem hitrem stehniziranem svetu pravljica večje poslanstvo kot kdajkoli prej.

Zadnji pričevalci izročila bratov Grimm so gojili strahospoštovanje do pripovedk in pravljic vseh narodov in so besedila neokrnjena podajali naprej. Prepričani so bili, da je v pravljicah duhovno dobro, ki se mora ohraniti prihodnjim rodovom. Moralna podoba sveta pravljice ima moč, da vpliva na dušo, da postane dovzetna za strahospoštovanje in milost. V prizadevanju za dobrim se vžigajo sile volje.

Pravljice so gradbeni kamni človekove duše. Premagovanje zla skozi dramatiko pravljice je za otroka osvobajajoče.

O avtorju:

Jakob Streit je leta 1910 v Švici rojeni pisatelj, učitelj, dramaturg, antropozof. V učiteljski karieri sta ga najbolj navduševali glasbena vzgoja in književnost, prav posebej pa pripovedovanje zgodb svojim učencem. Ta njegov talent je bil prva spodbuda za številne objave pripovedi v knjižnih izdajah (izdal je več kot 40 knjig otroške in mladinske literature). Pisal je tudi radijske in dramske igre ter ustvaril nekaj neleposlovnih del. Blizu mu je bila pedagogika dr. Rudolfa Steinerja, utemeljitelja waldorfske pedagogike. Svoje nadvse plodno ustvarjalno življenje je zaključil pri 99 letih v svojem rojstnem kraju (Speiz).

e-Knjiga na  Biblos logo - Spletna knjigarna Buča

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19 €

VAŠ PRIHRANEK: 9,00 

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

98 na zalogi

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 12,00 

VAŠA CENA

5.00 €

5,00 

16 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.