Ilustracija in oblikovanje: Ana Baraga
Vezava: mehka z zavihkom
Jezik: slovenski
Število strani: 144
Velikost: 127 x 180 x 10 mm
Leto izida: 2012
Založba:
ISBN: 9789616704267

10,00 

Gajba krompirja: Utrinki s poti osebne rasti

ILUSTRACIJE:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

17.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 7,00 

VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

85 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Ilustracija in oblikovanje: Ana Baraga
Vezava: mehka z zavihkom
Jezik: slovenski
Število strani: 144
Velikost: 127 x 180 x 10 mm
Leto izida: 2012
Založba:
ISBN: 9789616704267

Gajba krompirja Natalije Pavlin ni knjiga, ki bi reševala vaše težave. Nasprotno, pokazala vam bo še vse tiste, za katere sploh niste vedeli, da jih imate. Ampak nekje je treba začeti. Zavedanje je prvi korak. Gajba krompirja vam odpira možnost, da se v potu svojega obraza osvobodite.

Knjiga opisuje izbor Natalijinih občutenj in življenjskih izkušenj, ki pozornemu in odprtemu bralcu pokažejo odsev lastne človeškosti, odsev lastne podobe v ogledalu. Vsebina knjige opozarja, da je potrebno življenje vzeti manj osebno, saj si v našem vsakdanu nevede sami postavljamo prepreke in ovire. Prav tako pa nas s prispodobami in primerjavami s krompirčki povede do bistva, ki se skriva v zavedanju samega sebe. Spustiti stare in nepotrebne zamere, oguljene in zastarele vzorce ter preseči samega sebe s soočanjem in sprejemanjem svojih strahov.

Iz popotnice Gajbi krompirja Bona in Rine Baršek:

“Pred nami je ena od najbolj ostrih, najbolj poštenih in neposrednih knjig o človeku, ki je kadarkoli nastala na našem področju! Z veliko ostrino, ki pa nikjer ne preide v prazno kritiko ali celo obsojanje, se Natalija loteva teme obnašanja, razmišljanja, delovanja same sebe – in, kar velja za njo, velja za vse, saj smo vsi narejeni po istem kalupu.

Skozi naporno raziskovanje sebe, tudi skozi izkušnjo dna, teme, se je uspela dvigniti na zavidljivo raven razumevanja procesov življenja, ki so, kot rečeno, univerzalni. Nihče ne odstopa od njih in vsak gre skozi njih in se trenutno nahaja na tej ali oni točki evolucije.

Natalijini krompirčki so v resnici bonbončki: sladki, grenki, kisli, zelo pekoči z zelenim čilijem, zelo močnih okusov in vseh barv, ki nikogar ne morejo pustiti neprizadetega.

Tako je tudi prav, zelo prav, kajti človeštvo je bilo predolgo v temi nevednosti, in kaj lahko bolj prebudi človeka kot poštena lekcija neizkrivljene resnice? Ja, resnica boli, to smo vsi izkusili, ko se pa nanjo navadimo oziroma sprejmemo – naše življenje zasveti v novi luči.”

Iz knjige:

“Ker je življenje čudovito, ko sprevidimo, sprejmemo in opustimo naše omejujoče navade in okostenelo delovanje polno strahu. Tako imamo z vsakim dnem več in ne manj. Tako šele živimo tisto, kar smo. Lučke v temi …”

Nagrade: 

  • Knjiga je bila uvrščena v ožji izbor del, prijavljenih na 6. bienale vidnih sporočil Slovenije 2013 (in bila razstavljena oktobra in novembra 2013 v Narodni galeriji).
  • Za obdobje ‘zima 2013’ je prejela priznanje Dobro delo v sklopu Oblikovalskega presežka četrtletja Društva oblikovalcev Slovenije.

POZOR: Knjigo najdete tudi v KOMPLETU 6 knjig za 19 EUR!

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

14.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,49 

VAŠA CENA

13.41 €

13,41 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.