Trda vezava
172 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2002
Založba:
ISBN: 9612000301

18,90 

Odgovori mi

PREVOD:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

21.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,10 

VAŠA CENA

18.90 €

18,90 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
172 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2002
Založba:
ISBN: 9612000301

Včasih življenje pokaže prave barve šele, ko nas privede čisto do roba. Tedaj, ko nimamo več česa izgubiti, ko je srce navidezno napolnjeno s črnino, se začne v nas razširjati svetloba. Tudi pričujoče presunljive zgodbe iz knjige Odgovori mi, kjer se pred nami razgrnejo kompleksne človeške usode, ob izteku prinašajo svetlobo.

Rdeča nit vseh treh zgodb Odgovori mi, Pekel ne obstaja in Gozd v plamenih je iskanje odgovora na vprašanje ZAKAJ?, iskanje ljubezni in pravičnosti, ki ne glede na doživeta ponižanja in bolečino privede do končne ozdravitve, do spoznanja, da konec neke poti vedno pričaka luč, kakor da bi to že od nekdaj slutili v sebi.

Kljub temu, da so zgodbe pretresljive in so vanje ujete na videz tragične usode, ki odstirajo globok vpogled v stisko in bolečino, veje iz njih neizmerna moč in upanje.

V prvi zgodbi Odgovori mi spoznamo usodo male sirote, deklice Rose, ki po materini smrti odrašča prepuščena sama sebi. Posvojita jo daljna teta in stric, ki ji namesto topline in utehe z grobostjo in čustvenim hladom zadata še več ran. Rosa kmalu pobegne od doma in si najde delo varuške, kljub vsemu pa ne more pobegniti svoji usodi, ki jo krojijo grobi in brezčutni moški. Nekega avgustovskega dne se znajde pred najtežjo odločitvijo v svojem življenju. Srčnost in pogum ji pomagata, da izbere pravo pot.

Druga zgodba Pekel ne obstaja pripoveduje o vdovi srednjih let, ujeti v bolečino, ki jo je preživljala ob nasilnem možu. Že dvajset let po smrti ljubljenega sina, ki jo je povzročil možev bes, se ne more osvoboditi primeža svoje jeze in maščevalnosti. Po prestanem samoobtoževanju in spoznanju lastne nemoči ji čustveno odrešitev prinese spoznanje, kako velika in čista je bila sinova duša ter česa jo je pravzaprav ves čas učil za časa svojega kratkega življenja. Avtorica je po tej zgodbi režirala tudi film Nel mio amore (V moji ljubezni).

Tretja zgodba Gozd v plamenih pripoveduje o nežnem paru, ki se jima rodi deklica. Družinsko življenje se začne zapletati po ženini poporodni depresiji in zapleteni nalogi, ki jo oče dobi v službi – rešiti gozd pred škodljivci. Ženi se stanje sčasoma izboljša, postane vedra in začne zahajati v družbo. Moža nekega dne prevzame slepo ljubosumje in z nezavedno kretnjo v divji jezi povzroči ženino smrt. V obupu in zmedi preživlja svoje dni v zaporu, kjer hrepeni po hčerki, ki jo je kot majhno deklico videl nazadnje na dan nesrečnega dogodka, pred desetimi leti. Naraščajoče zavedanje lastne zaslepljenosti mu vse bolj odpira srce, dopisovanje z menihom, ženinim prijateljem, pa mu dokončno razkrije neizmerno moč ljubezni, ki razrahlja obroč krivde in mu prinese osvoboditev.


O AVTORICI

Susanna Tamaro je ena od najbolj poznanih in v svetu priljubljenih italijanskih pisateljic. Rodila se je v Trstu leta 1957, diplomirala iz filmske režije in posnela več znanstveno-dokumentarnih filmov. Svoj ustvarjalni izraz je razširila še na področje literature. S knjigo Pojdi, kamor te vodi srce je nemudoma dosegla izjemen mednarodni uspeh. Nato se je povsem posvetila literaturi in sledile so še druge uspešne knjige, prevedene v več kot 41 jezikov, nekatere tudi v slovenščino: Poslušaj moj glas, Anima mundi, Več ognja, več vetra, Za vedno, Vsak angel je strašen. V zadnjih letih se posveča tudi tematiki za otroke in mladostnike, v slovenščino pa so prevedena dela Srce iz špeha, Papirofobija in Čarobni krog.

Za svoje delo je prejela več literarnih nagrad: nagrado Itala Calvina, Rapallo, nagrado mednarodnega PEN-a in Else Morante. Susanna Tamaro se med drugim aktivno zavzema za varovanje okolja in je predstavnica italijanske Organizacije za zaščito ptic LIPU. Sodeluje tudi v projektu Treebank (Drevesne banke) za urbano pogozdovanje mesta Milano in fundaciji WWF. Ustanovila je Fundacijo Tamaro, s katero je organizirala projekte solidarnosti in prostovoljnega dela za ranljive skupine po svetu.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.