NOVO
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Št. strani: 253
Velikost: 150 x 210 mm
Teža: 390 g
Leto izida: 2011
Založba:
ISBN: 9789616058537

20,90 

Kamorkoli greš, si že tam

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

22.50 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,60 

VAŠA CENA

20.90 €

20,90 

2 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Št. strani: 253
Velikost: 150 x 210 mm
Teža: 390 g
Leto izida: 2011
Založba:
ISBN: 9789616058537

Kamorkoli greš, si že tam je ključna knjiga za razumevanje čuječnosti, pozornosti. Če želimo najti svojo pot, moramo posvetiti več pozornosti sedanjemu trenutku. Jon Kabat-Zinn je avtor knjig s področja meditacije, predavatelj in vodja mnogih programov o čuječnosti.

Pogosto je videti, da smo preveč zaposleni s preteklostjo ali s prihodnostjo, ki še ni prispela. Iščemo, kje drugje bi lahko bili, koder upamo, da bo bolje, bolj srečno, bolj tako, kot si želimo, da bi bilo, ali kot je nekoč bilo.

Večino časa se le delno zavedamo notranjih napetosti in tega, kaj počnemo v življenju in z življenjem, ter posledic, ki jih imajo naša dejanja in misli. Delo prebujanja iz teh sanj je delo meditacije, sistematičnega negovanja budnosti in zavedanja sedanjega trenutka. Ta pozornost ni v nasprotju z nobenimi religioznimi ali znanstvenimi prepričanji.

Meditacija pozornosti oz. čuječnosti dopušča preobrazbo, ne da bi si bilo treba prizadevati, da bi karkoli dosegli ali da bi se do konca izmučili, ker smo neprimerni ali nepopolni. Kajti, kot vam govori ta knjiga, vi ste že popolni. Vsi smo. Tukaj in sedaj. Natančno taki kot smo, z vsemi našimi nepopolnostmi in neprimernostmi.

… Ali lahko vsakdo meditira? Mišljenje, da niste sposobni meditirati, je podobno mišljenju, da niste sposobni dihati, se osredotočati ali sproščati. …

… Veliko bolje se je postopno podati v daljša obdobja prakse, kot da nikoli ne okusite pozornosti ali mirovanja, ker dojemate svoje ovire kot prevelike. Najdaljša pot se resnično začne z enim samim korakom. Ko si zadamo, da bomo storili ta korak – v tem primeru, da se bomo usedli tudi za najkrajši čas –, se lahko dotaknemo brezčasnega v kateremkoli trenutku. Iz tega prihaja vsa dobrobit in samo iz tega. …

O avtorju:

Jon Kabat-Zinn je molekularni biolog, zdravnik, profesor na Medicinski fakulteti na Univerzi v Massachusettsu, ustanovitelj Klinike za zmanjševanje stresa ter ustanovitelj zenovskega centra v Cambridgeu v Massachusettsu. Je avtor knjig s področja meditacije, predavatelj in vodja mnogih programov o čuječnosti. Na osnovi njegove metode je nastal terapevtski program MBCT – Mindfulness Based Cognitive Therapy (Kognitivna terapija temelječa na pozornosti), ki ga v svoje delo vključuje prek 200 medicinskih ustanov v Ameriki in drugod po svetu.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

19.90 €

19,90 

98 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.