Jezik: slovenski jezik
Število strani: 70
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789616390156

5,63 

Koristni napotki pri prodaji in nakupu stanovanja ali hiše

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

6.26 €

VAŠ PRIHRANEK: 0,63 

VAŠA CENA

5.63 €

5,63 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 70
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789616390156

Nakup stanovanja je v življenju posameznika pomembna odločitev. Žal je tudi zelo zapletena. Večkrat prihaja do nesporazumov in razočaranj, zato je v uvo­du v priročnik pomembno o tem spregovoriti.

Stanovanje velja tudi med ekonomisti za posebno dobrino, saj priznavajo, da se od drugih tržnih dobrin večstransko razlikuje. Najprej je treba vedeti, da ima stanovanje številne lastnosti, po katerih ga vrednotimo, zato ga ekonomisti oce· njujejo kot »kompleksno« dobrino. Tudi kupcu je težko ocenjevali kakovost kon­kretnega stanovanja v primerjavi z drugim. je stanovanje s severno lego, brez balkona, z ločeno kopalnico in straniščem ter z dobro ohranjenim parketom vredno več ali manj od stanovanja z obratnimi lastnostmi? S težavnostjo odloči­tev in izbir se seveda sooča vsak par (da o pogledih najstnikov nili ne govori· mo), ki začenja kupovati stanovanje in mora skozi zahteven in včasih dolgotra­jen proces »dozorevanja« skupnih odločitev o tem, kaj je pomembno in katerim značilnostim dati prednost. Nekaj podobnega morata napraviti tudi stroka in politika, če želita spremljati stanovanjske razmere prebivalstva in usmerjali raz­voj tako, da pride več gospodinjstev do primernega stanovanja. Seveda je po· trebno opredelili, kakšne so značilnosti primernega stanovanja. V Sloveniji ni­mamo zadovoljive opredelitve primernosti stanovanj. Primerjalni podatki z drža­vami EU-15 kažejo, da imamo v povprečju občutno skromnejše stanovanjske površine. Primer: med tričlanskimi gospodinjstvi živi v eno- ali dvosobnem sta­novanju v Sloveniji 37 %, v Franciji 5 % in v Avstriji 13 %.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

6 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

5.00 €

5,00 

93 na zalogi

VAŠA CENA

9.90 €

9,90 

VAŠA CENA

12.10 €

12,10 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.