Knjiga za kuharske začetnike in kulinarične mojstre, zbirka koristnih napotkov in natančnih receptov, ki dokazujejo, da se da marsikatero odlično jed pripraviti tudi z malo denarja in v kratkem času. Če ste za štedilnikom začetnik, imate na voljo enostavna navodila, kako z malo truda in časa skuhati izvrstne in zdrave jedi, ki so jih bili doslej deležni le srečni izbranci – avtoričini najbližji. Tisti, kuhanja bolj vešči in izkušeni, pa boste v knjigi našli napotke in ideje za marsikatero jed, ki je doslej niste poznali, ali pa vam jo bo avtorica predstavila na drugačen, njen način.
Damira Skansi je svojo družino in goste leto za letom razvajala z vedno novimi kulinaričnimi mojstrovinami. Končno so jo prepričali, da je del receptov za te odlične jedi zbrala v kuharski knjigi. Knjiga je rasla skupaj z avtoričinimi otroki in vnuki med številnimi selitvami. Začelo se je v Splitu, nadaljevalo v številnih hrvaških, italijanskih, grških in slovenskih mestih.
Temelj knjige je tako dalmatinska kuhinja, ki jo je avtorica postopoma nadgrajevala s kulinaričnimi posebnostmi krajev, v katerih je živela.
Vsebina po poglavjih:
- Testenine in darovi morja
- Testenine z zelenjavo – darovi zemlje
- Riž in rižote – mojstrstvo, ki se ga je treba naučiti
- Morske rižote – zahtevna, ampak zakaj ne?
- Juhe – vonj po domu
- Kremne juhe
- Mesne jedi – naš boj proti hitri prehrani
- Ribe in morski sadeži
- Priloge – rešilni dodatek hitrega kosila
- Solate – priloge ali samostojne jedi
- Sladice – užitek, za katerega si moramo vzeti čas
- Pite
- Hitre torte – tudi takšne obstajajo
- Mousse ali pene in kreme

