Anita Šumer, svetovno znana pekovka z drožmi ali kislim testom, kruh in druge dobrote z drožmi pripravlja že od leta 2012. V svetu je postala znana, ko je svoje dobrote oktobra 2016 začela deliti na Instagramu – razgrabili so jo tako domači kot tuji mediji. Njene fotografije so delili znani Martha Stewart, Tina Maze, slovenska veleposlaništva po svetu in številni drugi. Peko z drožmi poučuje tako doma kot v tujini, tečaji so razprodani in zelo iskani, do zdaj je poučevala že na Portugalskem, v Rusiji, na Jamajki, Tajskem, v Singapurju, Hrvaški, v Angliji, na Nizozemskem. Svoje znanje želi približati vsem, ki bi se želeli naučiti vse o drožeh in njihovi uporabi, saj z drožmi narejeni pekovski izdelki niso le lepi, temveč tudi zelo zdravi in predvsem okusni.
Njena knjižna uspešnica Drožomanija vsebuje vse, kar je treba vedeti o čudovitem, zdravem in slastnem svetu peke z drožmi. Na 304 straneh je najobsežnejša in prva slovenska knjiga o peki z drožmi, v njej pa najdete tudi ideje za kuho z drožmi. Na koncu knjige je dodan Indeks sestavin in ključnih besed v knjigi, ki omogoča lažji in hitrejši pregled vsebine knjige.
Zelo primerna je za začetnike, ki so se z drožmi začeli spogledovati, prav tako pa bodo nad njo navdušeni tudi »mojstri« peke z drožmi. Zaradi droži ali domačega kvasa so pekovski izdelki lažje prebavljivi, dolgoobstojni, imajo nižji glikemični indeks, so okusnejši in bolj nasitni. Med več kot 45 preprostimi, vsakdanjimi in prazničnimi recepti, ki temeljijo na slovenski prehransko-kulturni dediščini, boste v knjigi našli recepte za ržen kruh, preprost bel kruh, koruznega, ajdovega z orehi in sadnega, potico, buhteljne, krofe ter mnoge druge.
Knjiga Drožomanija vsebuje vse, kar je treba vedeti o čudovitem, zdravem in slastnem svetu peke z drožmi, fotografije in ilustracije pa vam bodo pričarale vonj ter okus »drožastih« dobrot.
- Več kot 300 strani, več kot 45 receptov,
- SOS (vprašanja in odgovori),
- diagram in urnik peke,
- beležka za lastne recepte,
- najhitreje razprodana knjiga o peki kruha, 1. izdaja je pošla v 3 mesecih,
- slovenska zmagovalka na tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards v 2 kategorijah (”kruh” in ”zbiranje dobrodelnih sredstev”) in uvrstitev v finale.