30 let po prvi izdaji se med nas vrača knjiga iz Morja v ponev Marjuče Offizia. V novi obliki, obogatena z novimi in za spremenjene okuse bolj dodelanimi recepti. Še vedno pa se predstavlja z istimi ribami našega morja, tudi s tistimi, na katere smo zaradi modnih trendov že skorajda pozabili. Knjiga pa ni le enostaven kuharski priročnik, saj bralcem in bolj ali manj izkušenim kuharjem ponuja veliko več: avtorica je vsaki ribi dodala opis, slovenska, italijanska, hrvaška, predvsem pa narečna imena, s katerimi jih poznamo v našem primorju, kajti ni dovolj, da znamo ribo primerno pripraviti – ribo moramo najprej prepoznati.
Velika prednost publikacije so tudi fotografije vseh rib. Tudi te so večinoma delo Marjuče Offizia, ki je, za potrebe knjige, v tržaški ribarnici postavila pravi fotografski studio.
Iz morja v ponev je priročnik, ki vam bo v pomoč pri ustvarjanju novih dragocenih trenutkov v prijetni družbi, ob kakovostni hrani in dobri pijači.