Ne le, da je v dvoje lepše in prijetnejše, tudi delo je hitreje opravljeno. In takšno kuhanje je veliko več kot le priprava jedi – je priložnost za skupen čas v vrvečem dnevu, za filozofske debate ob rezanju zelenjave, za raziskovanje in nalezljivo navduševanje nad novimi sestavinami in jedmi. Je priložnost za sodelovanje, medsebojno učenje in skupno ustvarjalnost.
Knjiga je napisana v dvojini, zato nagovarja predvsem pare. Namenjena je še posebej mladim, ki začenjajo skupno pot v lastnem gospodinjstvu, saj želi pomagati pri začetniški zadregi za štedilnikom hkrati pa spodbuja vse pare k sproščenemu in igrivemu ustvarjanju v dvoje.
Izbor receptov obsega zajtrke, predjedi, prigrizke, juhe, solate, glavne jedi ter sladice in pijače. Poleg jedi evropske in mediteranske kuhinje bodo bralci v njej našli tudi eksotične jedi iz različnih koncev sveta. Recepti so jasni in enostavni in zato izvedljivi tudi za kuharsko manj izkušene, hkrati pa knjiga predstavlja vir kuharskih navdihov za različne priložnosti, s katerimi se srečujejo pari – od hitrega kosila do slavnostne večerje, praznovanja ali zabave.
Ideja za knjigo ‘Kuhinja v dvoje’ je nastala pred štirimi leti, ko se je ekipa petih mladih prijateljev in zagnanih domačih ‘kuharjev’ lotila izdelave unikatnega poročnega darila za prijatelja: kuharske knjige za mladoporočeni par. Na podlagi navdušenja mladoporočencev ter številnih pohval in spodbud prijateljev so se odločili, da razširjeno in izpopolnjeno knjigo izdajo tudi za širšo javnost.
Z lastnim znanjem in timskim delom so naredili vse od a do ž. Od receptov, kuhanja, food-stylinga, fotografiranja in oblikovanja; nenazadnje so knjigo izdali tudi v samozaložbi, ker verjamejo v lastno delo in skupni projekt. Z veliko entuziazma, vztrajnosti in perfekcionizma je nastala knjiga, ki se po kvaliteti lahko ponosno postavi ob bok tako domačim kot tujim kuharskim knjigam.