Različnih kuharskih knjig je seveda pri nas nedvomno že kar za lepo knjižno polico, toda ta publikacija nas bedvomno preseneča. Ne gre zgolj za recepte, ki so še kako zanimivi in tudi vredni poskusa, ampak tudi za sama besedila v knjigi, ki nam židovsko kulinarično kulturo, celo sam ambient kuhinje, tako prostora kot posodja, prikažejo v zanimivi podobi, o kateri večina gotovo ni imela niti nima najmanj vedenja.
Poleg receptov in prekmurske židovske kuhinje je mogoče prebrati še veliko drugih zanimivosti, ki so povezane s kulinariko. Mnogi niti ne vedo, da so osnove židovske prehrane prazaprav zapisane v Tori (Mojzesovih knjigah, Postavi) in da se prehrana deli na čiste in nečiste jedi. Nečiste so bile prepovedane. Vse je bilo prav natančno našteto. Ponekod celo sama priprava hrane. Zanimivo, ta ukoreninjenost je vse do danes ostala povsod po svetu bistveno nespremenjena, še posebej pa v Izraelu. Celo dokaj redko slikovno gradivo je bogat kamenček v mozaik te podobe.
Avtor je recepte zbiral po pripovedovanju še živečih židovskih gospodinj in drugih gospodinj, ki jih je to tako ali drugače zanimalo, kakor tudi po starih, že orumenelih zapisih na listkih in v zvezkih z recepti.