Vezava: mehka
Število strani: 157 (knjiga), 109 (delovni zvezek)
Jezik: slovenski
Velikost: 120 x 200 mm
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616704458

15,00 

Zakaj diete ne delujejo?! (KOMPLET: knjiga + delovni zvezek)

ILUSTRACIJE:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

24.50 €

VAŠ PRIHRANEK: 9,50 

VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

83 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Število strani: 157 (knjiga), 109 (delovni zvezek)
Jezik: slovenski
Velikost: 120 x 200 mm
Leto izida: 2014
Založba:
ISBN: 9789616704458

Knjigi smo znižali ceno s 24,50 EUR na 15 EUR!

Poleg tega vam ob nakupu ne bomo obračunali stroška dostave (4,5 EUR). Za brezplačno poštnino v košarici ali na blagajni v okence ‘koda kupona’ vtipkajte DIETA in vnos potrdite s klikom na ‘unovči kupon’.

***

V knjigi Zakaj diete ne delujejo?! s podnaslovom Zavestno prehranjevanje – zavestno življenje Mojce Majerle boste dobili odgovore na vprašanja:

  • zakaj se diete niste mogli držati oz. zakaj ni delovala;
  • kaj se skriva v ozadju želje po hrani tudi, kadar nismo lačni;
  • kaj lahko ‘vzamemo’ namesto hrane in
  • kako lahko zaživimo tako, da bomo zadovoljni s sabo, s svojim načinom prehranjevanja in v skladu z našim naravnim ritmom oz. intuicijo.

Otroci se igrajo. Ko so lačni, nekaj pojedo, nato stečejo nazaj k igri. Odrasli pogosto jemo namesto ‘igre’ oz. nečesa, kar bi nam prineslo zadovoljstvo, užitek in vzbudilo našo radovednost. Knjiga temelji predvsem na lastnem preizkušanju kaj nam odgovarja ter spodbuja, da raziskujemo sebe, se čudimo sebi in se učimo – od sebe. Tudi, če nam nekdo natančno opiše kako je čutiti vodo, to ne more doseči izkušnje, ki jo imamo, ko vanjo stopimo sami. Zato je knjigi priložen tudi delovni zvezek, kamor lahko zapisujete svoje ideje ter s katerim si lahko pomagate pri izpolnjevanju tedenskih nalog.

Glavni vir črpanja idej za knjigo so lastne izkušnje avtorice, pa tudi psihološka, psihoterapevtska znanja in znanja čuječnosti oz. čuječnega prehranjevanja (ang. mindfulness ter mindful eating).

Večina ljudi je vsaj enkrat v življenju posegla po določeni dieti. In večina diet se je končala neuspešno. Zakaj? Ker smo želeli shujšati (odpraviti simptome), ne da bi se lotili vzroka, ki tiči ZA našim prekomernim prehranjevanjem. Zavestno prehranjevanje je tako učinkovita alternativa dietam. Je iskanje odgovorov na raznovrstna vprašanja (npr. Zakaj jem, čeprav nisem lačen/-a? Zakaj si želim sladkarij ravno SEDAJ? Kaj bi lahko ‘vzel/-a’ namesto hrane? Kaj je moja resnična potreba? ipd.).

Učenje Zavestnega prehranjevanja torej ni le učenje drugačnega pristopanja k hrani ter prehranjevanju, temveč je v dobršni meri tudi spoznavanje nas samih – naših misli, čustev, čutenja in vzorcev delovanja. Je torej proces osebnostne rasti, ki nam koristi na vseh področjih našega življenja in je proces vnovičnega vzpostavljanja naravnega ritma s samim seboj.

Delovni zvezek:

Je namenjen lažjemu ter diskretnejšemu beleženju lastnih opažanj, misli, spoznanj ter enostavnejšemu izpolnjevanju tedenskih ter drugih, posamičnih nalog. Zaradi majhnosti in priročnosti ga lahko nosite tudi s seboj ali, če vam to ne ustreza, opažanja zabeležite doma. Izpolnjevanje nalog naj sledi po predhodnem branju ustreznega poglavja v knjigi. Tam najdete tudi obširnejša navodila za posamezne naloge. Po koncu izpolnjevanja tedenske naloge se vrnite na poglavje v knjigi, kjer vas čakajo vprašanja za razmislek ter dodatno gradivo.

O avtorici: 

Mojca Majerle je univ. dipl. psih. in certificirana integrativna psihoterapevtka. Poleg tega pa tudi mama, partnerka in človek, ki ima za sabo raznovrstne preizkušnje.

Iz medijev: 

–> Knjiga je prva v seriji Zavestno življenje. Druga knjiga z naslovom Skupaj ali narazen? se loteva partnerskega odnosa, kot enega ključnih – če ne ključnega – odnosa, v katerem v odraslosti rastemo, se razvijamo, podpiramo drug drugega in odkrivamo vse plati sebe – od tistih najbolj temnih, do tistih najbolj svetlih.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

9.90 €

9,90 

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 8,00 

VAŠA CENA

11.00 €

11,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.