Jezik: slovenski jezik
Število strani: 270
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789616085724

12,23 

Tok/protitok

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

13.59 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,36 

VAŠA CENA

12.23 €

12,23 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: slovenski jezik
Število strani: 270
Vezava: broširano
Založba:
ISBN: 9789616085724

Knjiga Marte Pirnar z naslovom Tok/protitok: konstrukcija in reprezentacija homoseksualne identitete v 20. stoletju je smotrno in premišljeno intelektualno delo. Homoseksualnost je tukaj razumljena kot odprt in družbeno-zgodovinsko pogojen proces, ki se oblikuje v različnih oblikah antagonističnih razmerij z vladajočo heteroseksualno normo.

Knjiga Marte Pirnar z naslovom Tok/protitok: konstrukcija in reprezentacija homoseksualne identitete v 20. stoletju je smotrno in premišljeno intelektualno delo. Homoseksualnost je tukaj razumljena kot odprt in družbeno-zgodovinsko pogojen proces, ki se oblikuje v različnih oblikah antagonističnih razmerij z vladajočo heteroseksualno normo. Ta proces je avtorica umestila v dvojni okvir zahodne in slovenske kulturne tradicije. Pri tem prav pojmovni par "heteroseksualno-homoseksualno", ki ga avtorica vidi kot urejevalno ideologijo modernega zahodnega kapitalizma, nastopa kot kriterij, glede na katerega se izoblikujejo drugi pojmi, na primer "sprejemljivo-nesprejemljivo", "normalno- deviantno", "konformistično-uporniško", itd. Potem, ko razprostre paleto uveljavljenih konceoptualnih vozlišč v študijah konstrukcije homoseksualnosti od "queer" drže do camp estetike, pa se Pirnarjeva dokoplje do razlike med subkulturnim gibanjem in subkulturno sceno. To razliko ilustrativno okrepi c črpanjem iz umetniških sfer Londona in Pariza, v okviru katerih se je homoseksualna drža na Zahodu naprej uveljavila kot legitimna. Pri tem pusti do besede tudi vrednostnemu stališču o smiselnosti aktivizma, katerega vloga v dvigovanju zavesti na simboličnem nivoju in javni uveljavitvi legalno-formalnih sprememb na političnem nivoju se avtorici zdi obžalujoče okrnjena v sodobnih konstelacijah moči v zahodnih homoseksualnih skupnosti. Marta Pirnar je torej napisala knjigo, ki je za sodobni kulturni pluralizem na Slovenskem zares neobhodna. Aleš Debeljak Mag. Marta Pirnar se je v času akademskega izobraževanja intenzivno ukvarjala s temo istospolne usmerjenosti, ki še danes predstavlja eno izmed njenih interesnih področij. Deluje kot svobodna novinarka, astrologinja in svetovalka.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.