Mehka vezava
A4 format
92 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2018
ISBN: 9789616966283

15,75 

Prva pomoč : skripta za program Fizioterapija

REDNA CENA:

17.50 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,75 

VAŠA CENA

15.75 €

15,75 

97 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
A4 format
92 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2018
ISBN: 9789616966283

Fizioterapevti se pri svojem delu vse pogosteje srečujejo z vse bolj starajočo se populacijo, ki se k njim zateče po pomoč po poškodbi ali bolezni. Starejši bolniki pa ne predstavljajo samo dodatnega izziva za fizioterapevta, ampak zaradi svojih predhodnih bolezni predstavljajo tudi tveganje, da se med fizioterapevtsko obravnavo predhodna bolezen akutno poslabša ali da se pojavi nova bolezen, ki bolnika akutno ogroža. In v takšnih primerih je takojšnja in ustrazna prva pomoč lahko odločujoča. Prav tako je na pisanje skripte vplival izsledek iz raziskave, kjer so ugotovili, da se je 5 – 10 % fizioterapevtov pri svojem delu že srečalo z oživljanjem. Ob tem pa opisujejo fiziopterapevti svoje znanje iz reanimacije precej samokritično kot nezadostno ter si želijo več izobraževanj s tega področja (teoretičnih in praktičnih). Prav tako ni zanemarljivo, da fizioterapevti predstavljajo zdravstvene delavce, zato so pričakovanja okolice, da bodo ravnali ustrezno, veliko večja.

S tem namenom je nstala tudi Skripta za prvo pomoč za fizioterapevte, ki zajema več poglavij. Vsebinsko sledi Priročniku za prve posredovalce (vendar v razširjeni obliki), ki je namemenjen laikom – prvim posredovalcem, ki so pozvani, da nudijo prvo pomoč do prihoda profesionalne ekipe. Na začetku je opisano delovanje nujne medicinske pomoči v Sloveniji, tako v predbolnišničnem kot bolnišničnem okolju ter ob množičnih nesrečah. Na ta način bosta bralcu lažje razumljivi organizacija in posledično obravnava bolnika v nujni medicinski pomoči.
Sledijo poglavja o oživljanju odraslih in otrok ter ukrepanje ob zapori dihal s tujkom. Ta znanja predstavljajo temeljne veščine prve pomoči za vskega posameznika, ne samo za zdravstvene delavce.
Nato sledi sklop, v katerem so na kratko orisane poškodbe in prva pomoč pri poškodbah.
V zadnjem poglavju so na kratko opisana pogostejša nujna stanja, s katerimi bi se lahko srečal fizioterapevt pri svojem delu, in ustrezno ukrepanje v primeru le-teh.
Skripta je nastala v upanju, da bo fizioterapevtom osvežila in dopolnila znanje iz prve pomoči. Tako bo fizioterapevte opolnomočila s teoretičnim znanjem za hitrejšo in ustreznejšo prvo pomoč pri akutnih stanjih ter jih razbremenila stiske ob teh dogodkih. Prav tako si želim, da bo skripta v prihodnosti dobra teoretična podlaga organizaciji delavnic iz prve pomoči, na katerih bodo fizioterapevti imeli možnost to znanje obnoviti in preizkusiti tudi v praksi. Ne nazadnje bo skripta obogatila pouk iz prve pomoči in bo v pomoč študentom fizioterapije pri študiju. Znanje iz knjige bodo lahko uporabili tako med študijem kot pozneje pri profesionalnem delu ali v prostem času. (dr. Matej Strnad).
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

21.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,10 

VAŠA CENA

18.90 €

18,90 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.