Mehka vezava
387 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616361569

31,43 

Zvijače za Windows Server

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

34.93 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,50 

VAŠA CENA

31.43 €

31,43 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
387 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616361569

Priročnik Zvijače za Windows Server razkriva tehnike, ki močno presegajo osnovna opravila upravljanja, o katerih je govor v večini priročnikov. Predstavljena orodja in zvijače so hitre in pretkane rešitve težav ali pa pametnejši načini, da postorite to in ono. Pripravili so jih strokovnjaki, ki so se tudi sami dobro namučili, da so našli rešitve za skrbništvo okolij Windows.

Knjiga Zvijače za Windows Server osvetljuje drugo stran skrbništva strežnikov Windows, bogato okolje ukazne vrstice in številne skripte, ki so na voljo za gradnjo, spreminjanje nastavitev in izboljševanje vaših strežnikov.

V tej knjigi boste izvedeli, kako se lotiti naslednjih opravil:

  • Prevzemite nadzor nad Active Directoryjem in izkoristite njegove zmožnosti, da poenostavite svoje življenje kot skrbnik,
  • upravljajte omrežne uporabnike in njihove račune z uporabo skriptov in orodij za avtomatiziranje opravil,
  • ukrotite omrežne storitve, kot so skupna raba datotek in tiskalnikov, DHCP, DNS in WINS,
  • izvedite čarovnijo z IIS (Internet Information Services), ki z uporabo standardne konzole upravitelja internetnih storitev preprosto ni mogoča,
  • uvajajte Windows v celotnem poslovnem okolju z uporabo storitev za nameščanje na daljavo (RIS) in pripomočka SysPrep.,
  • zavarujte omrežje, strežnike in skrbniške račune pred napadi hekerjev in virusov,
  • spoznajte tri ključe do uspešnega upravljanja popravkov: načela najboljše prakse, prava orodja in znanje,
  • uporabite učinkovite tehnike za varnostno kopiranje, od varnostnega kopiranja posameznih datotek do obnovitve celotnega sistema z uporabo funkcije samodejne obnovitve sistema (ASR).

Če ne delate prav veliko z ukazno vrstico v Windows Server ali s skriptnim jezikom VBScript, to pomeni, da delate preveč ali pa zamujate nekaj pomembnega. S to knjigo bo vse drugače.

Z uporabo skriptov, orodij, zvijač in nasvetov boste prihranili dragocen čas. A to še ni vse. Mimogrede se boste naučili, kako skripte prilagodite in tako ustvarite še bolj zmogljiva orodja za svoje potrebe. V tem priročniku je govor o temah, kot so aktivni imenik, upravljanje uporabnikov, pravilnik skupine, DNS in DHCP, datotečne in tiskalniške storitve, IIS, zmogljivosti in varnost.

Sto najboljših zvijač, zbranih v tem priročniku, sega od zvijač za splošna skrbniška opravila do bolj posebnih zvijač s področij, kot so uvajanje omrežja, upravljanje popravkov ter varnostno kopiranje in obnovitev. Z znanjem in izkušnjami prekaljenih skrbnikov sistemov in hekerjev, ki jih boste našli v tem priročniku, bo vaše delo od sedaj naprej lažje. Pri tem ni pomembno, katero različico Windows Server uporabljate, NT, IIS, 2000 ali 2003.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

44.99 €

VAŠ PRIHRANEK: 4,50 

VAŠA CENA

40.49 €

40,49 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.