Mehaka vezava
Št. strani: 59
Jezik: Slovenski
Leto izida: 2013
ISBN: 9789616620376

8,00 

Popotovanje: Razmišljanja o košarki in življenju

KATEGORIJA: ,

VAŠA CENA

8.00 €

8,00 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehaka vezava
Št. strani: 59
Jezik: Slovenski
Leto izida: 2013
ISBN: 9789616620376

Knjiga nas skozi štiri četrtine (štiri poglavja) popelje na popotovanje skozi košarko in življenje.

Avtorica o knjigi:

Sestavljena je kot košarkarska in življenjska tekma – v uvodu gradi igro, nas ogreva (začetek poti, mentorji, spremembe pravil v življenju, globalni trg…) in pripravlja na nadaljnja razmišljanja o igri (borba in vztrajnost, ustvarjalnost, kompetence in modrost, individualnost, strategija…), nato pa začne predstavljati, spoznavati in razlagati posamezne dele igre (narodna zavest, vodenje sebe in vodenje drugih, kolektivni duh, sposobnost empatije, uspeh in poraz, karierna pot, “deliti in dajati”…) in pripravljati končno sporočilo (skrito v petem poglavju – v Vas bralcih, torej spoznati samega sebe in v sporočilu, da smo tudi mi lahko številka 23), ki bo odvisno deloma od mene in deloma od Vas.

Bralec tako spoznava svet košarke in življenja skozi 22 razmišljanj kot so npr.: Na začetku je vse belo; Prenos znanja do mentorja; Vivaldi, cikel 12 in košarka; Umetnost prvega koraka; Prosti met; Nemogoče je mogoče; “Največ pridobi tisti, ki najbolje pomaga”; Enotni na zunaj, različni od znotraj, Živahnost figur od A do Ž; “Panta rhei” in števec; Največji so večkrat zgrešili itd.

Mnenja o knjigi: 

“Zanimivo branje in izpoved, ki naj bi koristila učiteljem, vzgojiteljem in trenerjem ter vzpodbujala slehernega bralca k razmišljanju. Čestitke za vaše razmišljanje in trud, knjiga bo vsekakor dobro sprejeta širše in ne samo med privrženci košarke.” Ivo Daneu, član FIBA košarkarskega hrama slavnih,  kapetan jugoslovanske košarkarske reprezentance, ki je leta 1970 v Ljubljani osvojila naslov svetovnega prvaka.

“In vsak, ki misli ali čuti podobno, je moj prijatelj oz. prijateljica. Pa četudi se ne poznava in se nisva nikoli srečala. Midva, Nina, se bova zagotovo, saj imava (po prebrani knjigi) izjemno veliko skupnih točk. Prepričan sem, da bodo tvojo knjigo brali mnogi, ne samo košarkarski navdušenci!” Peter Vilfan, svetovni prvak v košarki leta 1978 v Manili, prvi kapetan slovenske košarkarske reprezentance v samostojni Sloveniji.

“Bralca povabi na izviren način, da tudi sam preveri, koliko lahko razmišlja o košarki, življenju in o sebi.” Frane Erčulj, član Katedre za košarko na Fakulteti za šport in predsednik Sveta trenerjev v Zvezi košarkarskih trenerjev Slovenije.

“Vsako poglavje posebej je svet v malem, obravnava izsek življenja, razmisleka, čustvovanja in odnosa do narave in ljudi…Šport je danes nedvomno ena najpomembnejših dejavnosti mladih in vzpodbuja večino pozitivnih lastnosti, ki jih človek potrebuje za izgradnjo čvrste osebnosti.” Andrej Stare, zdravnik,  slovenski športni komentator, dober poznavalec košarke, športni pisec.  

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA
VAŠA CENA

60.00 €

60,00 

99 na zalogi

REDNA CENA:

28.72 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,88 

VAŠA CENA

25.84 €

25,84 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.