15,71
ISBN: 9789616843768

15,71 

Osnove gibanja v športu; popravljena izdaja

KATEGORIJA:

VAŠA CENA

15.71 €

15,71 

91 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
15,71
ISBN: 9789616843768

Knjiga Boruta Pistotnika je dolgo pričakovan učbenik, ki odkriva, sistemizira, predstavlja in podrobno obravnava temeljna znanja in vedenja o osnovah človekovega gibanja. Gibanje človeka je namreč v procesu njegove evolucije, tj. prehoda iz primitivnega "živalskega bitja" v bitje, ki s svojim razumom vlada živemu in neživemu svetu, ves čas igralo odločilno vlogo. Mnogi strokovnjaki so si enotni, da je prav človekov gibalni razvoj in učenje vse bolj zapletenih gibalnih struktur, ki so mu omogočale preživetje, kasneje pa tudi ustvarjanje, v okviru obravnavanja evolucije, najbolj pomembno. Vprašamo pa se lahko, ali se je človek, ki je ustvaril svet v katerem praktično ne potrebuje več telesa za gibanje, ujel v lastno zanko.

Ali bo razum, svoje telo, ki mu je z gibanjem ves čas omogočalo razvoj najbolj zapletenih nevronskih struktur, iz katerih so se razvile kompleksne funkcije, kot je tudi kognitivno mišljenje…, pustil na cedilu? Je to čas, ko človek postaja kiborg? Ali prehajamo v obdobje, ko znanstvena fantastika "človek – stroj" postaja resničnost?

Avtor v tej knjigi ne daje odgovorov na ta vprašanja, ki pa se ob večplastni strokovni obravnavi gibanja porajajo sama od sebe. Zaradi nenehnega ustvarjanja lažjih pogojev življenja, predvsem v smislu minimiziranja uporabe telesnega, tj. človekovega gibalnega potenciala, je postalo življenje brez gibanja danes tako rekoč normalno.In kar je najhuje, gibanje, kot ena osnovnih bioloških potreb, izgublja svojo prvinsko vlogo, posledica česar pa se najbolj odraža v človekovem zdravju. To potrjujejo podatki znanstvenih in raziskovanih institucij ter pozivi in ukrepi svetovne zdravstvene organizacije.

Človeku sta, na vseh ravneh njegovega življenja, znanost in tehnika omogočila "življenje na klik". Brez gibanja. Zdi se, da se hvaležnost razuma telesu, ki mu je omogočal ta nepredstavljivi razvoj, lahko izpolni le v tem, da ga vzpodbudi in usmeri nazaj v gibanje, v telesno aktivnost, v šport.

Tukaj ima ta knjiga posebno mesto, saj je avtor v njej predstavil temeljna dognanja o gibalnih sposobnostih človeka, ki so sestavni del športne aktivnosti in s katerimi se lahko vpliva na razvoj ter uspešnost človeka na nižjih – gibalnih in višjih – kognitivnih ravneh. V bistvu je to temelj brez katerega ni mogoče razumeti drugih, kompleksnejših obravnav človekovega gibanja – biomehaničnega, energijskega, kinematičnega, fiziološkega…

… in prav zato bo ta knjiga lahko vsem, ki jih zanima človekovo gibanje, najprej osnova, kasneje pa tudi nadgradnja za razumevanje in kompleksno obravnavo gibanja.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami. Hvala za razumevanje!

PRIPOROČA

REDNA CENA:

28.72 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,88 

VAŠA CENA

25.84 €

25,84 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.