Mehka vezava
248 strani
slovenski jezik
Velikost: 110 x 210 x 15 mm
Leto izida: 2015
Založba:
ISBN: 9789612833701

19,00 

Slovenska kolesarska Jakobova pot (2. dopolnjena izdaja)

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,00 

VAŠA CENA

19.00 €

19,00 

82 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
248 strani
slovenski jezik
Velikost: 110 x 210 x 15 mm
Leto izida: 2015
Založba:
ISBN: 9789612833701

Društvo Prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji sta leta 2000 s prijatelji ustanovila kompostelska romarja, zakonca Marjeta in Metodij Rigler iz Ljubljane. Po najbolj obiskani poti Camino Frances po severni Španiji sta najprej romala z avtom, nato s kolesom in jo leta 1999 kot sveža upokojenca tudi prepešačila.

V romarskem uradu v Santiago de Compostela sta zvedela, da sta registrirana kot prva Slovenca, ki sta v novejšem času prehodila to evropsko kulturno pot. Vtise z romanja sta zapisala v knjigi Blagor vama, uboga reveža. Slovenskim romarjem je postala vodnik in spodbuda za romanje na grob sv. Jakoba v Španijo.

Leta 2004 sta po Caminu Frances s kolesi poromala Helena in Franc Štefanič ter v okviru društva ustanovila kolesarsko sekcijo. Prizadevni člani društva so več let potrpežljivo in vztrajno, a odločno in z ljubeznijo do domovine iskali «stezice, ki so včasih bile« in trasirali novodobni slovenski Camino. Zakonca Štefanič sta čim bližje pešpoti začrtala in označila kolesarsko osrednjo Šentjakobsko in Višarsko pot. Prekmursko-štajersko peš in kolesarsko pot pa je trasiral Brane Bitenc, nato pa kolesarsko označil skupaj z zakoncema Štefanič.

​Zaradi vse večjega zanimanja za kolesarska romanja je v svetem Jakobovem letu 2021 kolesarska sekcija Društva prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji ustanovila samostojno Društvo kolesarska Jakobova pot Slovenija – Camino z namenom kvalitetnejšega označevanja, vzdrževanja in promoviranja Jakobove kolesarske poti. Leta 2010 sta izdala prvi vodnik po kolesarski Jakobovi poti, leta 2015 pa sta ga nadgradila in pred nami je obogatena in dopolnjena različica. 

Helena in Franc Štefanič sta prepričana, da bo 340 km dolga slovenska kolesarska Jakobova pot navdušila in privabila veliko romarjev vseh starosti. S potovanjem po srednjeveški romarski poti z društvom oživljajo kulturno in versko dediščino slovenskega naroda in tako povezujejo sedanjost s preteklostjo. Pridružujejo se stotisočim romarjev iz vsega sveta, ki se po številnih evropskih poteh odpravljajo na grob sv. Jakoba Starejšega v daljni Santiago de Compostela v Španiji. Pridružite se jim!

Vabljeni k branju članka, ki je o zakoncih Štefanič izšel 14. 02. 2023 v reviji Jana.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

15.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

13.50 €

13,50 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.