Mehka vezava
270 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2003
Založba:
ISBN: 9616361414

18,40 

Moj prvi Linux, kako sem presedlal na Linux in preživel

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

20.45 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,05 

VAŠA CENA

18.40 €

18,40 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
270 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2003
Založba:
ISBN: 9616361414

Operacijskega sistema Linux se med običajnimi uporabniki osebnih računalnikov drži slab glas. Zapleten naj bi bil in namenjen le zagrizenim ljubiteljem ter strokovnjakom, zaradi tega marsikdo niti pomisli ne, da bi ga preizkusil.

Ampak, ali je res tako hudo? Nikolaj Pečenko je sklenil to preizkusiti in ko se je na lastni koži prepričal, da so Linuxu lahko kos tudi popolni začetniki, je nastal ta priročnik. V njem boste lahko prebrali, kako je avtor najuspešnejšega slovenskega priročnika za osebne računalnike presedlal na Linux, ter se ob tem sami prepričali, da ni Linux pravzaprav nič bolj zapleten za rabo kakor Microsoftova Okna.

Ne potrebujete pilotskega izpita, da bi ga namestili in ne doktorata, da bi ga lahko uporabljali. In tudi debelih in suhoparno napisanih priročnikov vam ne bo treba brati, saj je Moj prvi Linux napisan v vsakomur razumljivem jeziku ter kratko in jedrnato.

Seveda ne smete pričakovati, da boste kar takoj znali narediti vse, kar Linux omogoča. Linux je namreč po eni strani dovolj prijazen, da ga lahko uporabljajo začetniki, po drugi strani pa zahtevnim uporabnikom omogoča, da ga tako rekoč do popolnosti prilagodijo svojim potrebam. A tem so namenjeni drugi priročniki, Moj prvi Linux pa je namenjen vsem, ki bi radi takoj pričeli uporabljati Linux, ne da bi se vam bilo potrebno poglabljati v njegove skrivnostne globočine.

V knjigi boste spoznali osnove Linuxa in nekatere njegove posebnosti. Naučili se ga boste namestiti in uporabljati. Skratka vse, kar morate vedeti, da se lahko takoj lotite dela. Ali igranja. Posebna poglavja so namenjena priključitvi na internet in križarjenju po njem, pa elektronski pošti, tiskanju, poslušanju glasbe, gledanju filmov in še marsikateremu opravilu, ki pogosto greni življenje računalniškim začetnikom.

Povsem po nepotrebnem, kot se boste prav gotovo prepričali tudi sami, ko boste prebrali priročnik Moj prvi Linux in ugotovili, da je Linux pravzaprav čisto prijazen operacijski sistem.

  Knjiga vas nauči:

 • Zakaj se splača presedlati na Linux.
 • Katere različice Linuxa poznamo in kako izbrati najustreznejšo.
 • Namestiti Linux.
 • Osnove dela z Linuxom.
 • Nameščati, odpirati in delati s programi.
 • Kaj so namizja in kakšne so razlike med njimi.
 • Prilagoditi Linux uporabnikovim željam in potrebam.
 • Uporabljati urejevalnik besedil in pisati z računalnikom.
 • Priključiti se na internet, križariti po njem in iskati zanimive stvari.
 • Napisati in poslati prvo e-pismo.
 • Priključiti tiskalnik in tiskati.
 • Poslušati glasbo in gledati videoposnetke z računalnikom.
 • In še marsikatero spretnost, ki vam bo zelo olajšala delo z Linuxom.
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.