Mehka vezava
60 strani
slovenski/angleški jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789616665391

12,60 

TRAPISTI V RAJHENBURGU

REDNA CENA:

14.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,40 

VAŠA CENA

12.60 €

12,60 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
60 strani
slovenski/angleški jezik

Leto izida: 2015
ISBN: 9789616665391

Meniški red trapistov je bil leta 1664 ustanovljen v Franciji. Uradno se je imenoval Ordo Cisterciensium reformatorum ali Red reformiranih cistercijanov, po letu 1898 pa Ordo Cisterciensis Strictoris Observantie ali Cistercij strožje observance.

V Rajhenburg, danes Brestanico, kjer so kupili grad in ga oreuredili v samostan, so prišli leta 1881 iz francoskega samostana Notre-Dame des Dombes. Samostan je ustanovil brat Gabrijel Giraud, sin bogatega tovarnarja in trgovca s svilo iz Lyona. Kljub bogastvu se je odločil za vstop v samostan in prav on je dal denar za nakup gradu, v katerem je samostan Marije Rešiteljice deloval dobril 60 let.

Red trapistov je strog kontemplativen red, v katerem menihi svoje življenje posvečajo molitvi, premišljevanju o Bogu in verskih resnicah. Odpovedujejo se posvetnemu življenju in živijo tiho meniško življenje za samostanskimi zidovi. Živijo po reku Moli in delaj (Lat. Ora et labora).

Kljub skromnemu in preprostemu načinu življenja so bili trapisti pomemben dejavnik zgodovine gradu Rajhenburg, samega kraja in tudi širšega območja; upravičeno lahko rečemo, da celo Slovenije. K nam so na vsa gospodarska področja, na katerih so delovali, prinesli velik naprdek. Bili so tudi prvi na Slovenskem, ki so začeli proizvodnjo čokolade in čokoladnih izdelkov, znanih pod blagovno znamko "Imperial".

V Rajhenburgu je bil edini samostan trapistov v Sloveniji. Zapustili so nam bogato kulturno dediščino, ki je sedaj predstavljena v muzejski zbirki Trapisti v Rajhenburgu na gradu Rajhenburg v Brestanici.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

15.00 €

15,00 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.