Mehka vezava
567 strani
Slovenski jezik
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616271745

18,78 

Evropa v gibanju

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

20.86 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,08 

VAŠA CENA

18.78 €

18,78 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
567 strani
Slovenski jezik
Velikost: 135 x 200 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616271745

Migracije od poznega 18. stoletja do danes.

Migracije v Evropo, iz nje in znotraj nje niso nič novega. Od padca “železne zavese” pa so postale eno glavnih vprašanj, s katerimi se ukvarjajo evropske države. Namen Badejeve knjige je izredno ambiciozen: začrtati kompleksno zgodovino in veliko raznoličnost evropskih migracij.

Ta gibanja so imela različne vzroke, izvire in izraze: ljudje so se selili iz ekonomskih razlogov, ker so iskali delo ali se hoteli izobraževati. Poznamo tudi migracije zaradi ekonomskih kriz, vojaških spopadov in drugih političnih okoliščin. Avtor se loti zgodovinske analize svoje discipline in definira glavne teoretske okvire, potem pa zelo konkretne in nadrobno razišče evropske migracijske tokove in začrta preteklost, sedanjost in prihodnost migracijskih gibanj v evropskem prostoru.

Vsebinsko je knjiga razdeljena na 5 delov. V prvem se avtor ukvarja z migracijami v Evropo, iz nje in znotraj nje. Pokaže, kako se je to dogajalo v različnih obdobjih in državah, in razišče tipe migracij. V drugem delu razišče vzroke in tokove migracij, njihove učinke na dežele, v katere migranti prihajajo, in na tiste, iz katerih prihajajo; pregleda tudi migracijske politike. V tretjem delu se osredotoči na 19. in 20. stoletje, še zlasti na čas od druge svetovne vojne do danes. V četrtem delu razišče sodobne vzroke za zaskrbljenost zaradi migracij. Na koncu analizira alarmantne reakcije v državah gostiteljicah.

Knjiga je absolutna referenca za svoje področje.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.