Mehka vezava
375 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789616843959

14,00 

Filozofski pogled v drobovje športa

KATEGORIJA: ,

VAŠA CENA

14.00 €

14,00 

97 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
375 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
ISBN: 9789616843959

Filozofiranje o športu se morda zdi nepotrebno teoretizoranje, saj je šport predvsem nekaj praktičnega. Toda, ne gre le za šport, gre za človeka. Šport ne potrebuje teorij, človek je tisti, ki mu stvari ne dajo ,iru, dokler jih ne razume. Šport v sebi skriva bogastvo različnih idej, konceptov in pojmov: to so tiste stvari, ki vodijo šport, čeprav šport tega ne ve. Pogosto tega ne vedo niti tisti, ki se dnevno srečujejo s športom. Toda, ideje ustvarjajo zgodovino, ideje preoblikujejo tok časa. Vse resnično veliko v človeški zgodovini – dobro ali slabo – so ustvarile ideje. Ideje so same po sebi brez moči. Moj jim daje človekova vera vanje, prevzetost od misli, da je določena ideja, za katero zastavimo svoje moči, za nas življenjskega pomena.

Posamezna poglavja knjige nam razkrivajo nekatere ideje in koncepte, določene značilnosti in lastnosti športa, ki zgolj praktičnemu pogledu ostajajo pogosto zakrite. Filozofiranje je prodiranje v svet idej, ki je dostopen razmišljujočemu umu. Pri tem se filozofija zaveda, da posamezna ideja ni nekaj bsolutnega in vseobsegajočega, pač pa v človeškem življenju in mišljenju stalno prihaja do trkov in borb med različnim idejami. zato tudi odgovori na zastavljena vprašanja niso nekaj absolutnega, omogočajo pa nam širjenje obzorja našega razumevanja. Omogočajo nam, da šport postane predmet, vreden čudenja in spraševanja. V monogrfiji predstavljeni teoretični pristopi k športu nas vabijo k premisleku o lastnem razumevanju športa. Pri tem nam bodo v pomoč tudi ideje in teorije naših predhodnikov: smo palčki, ki se lahko dvignemo na ramena velikanov, da bi videli dlje….. iz predgovora.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.