Mehka vezava
190 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789616572538

14,40 

INTERPASIVNOST

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

16.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,60 

VAŠA CENA

14.40 €

14,40 

98 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
190 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789616572538

Ali obstajajo ljudje, ki ne poskušajo zbežati pred delom, temveč, presenetljivo, pred užitkom? In sicer tako, da ga delegirajo na druge osebe, na živali ali na aparate? Mar uporabljajo snemalne naprave zato, da jim ne bi bilo treba gledati televizijskih serij? Si tiskajo besedila, ali pa si jih shranjujejo na trdi disk, da jim jih ne bi bilo treba brati? Nosijo športne copate, da se jim ne bi bilo treba ukvarjati s športom? Imajo terenska vozila prav zato, da jim ne bi bilo treba voziti po terenu? In jim je ljubše, da se drugi ljudje smejijo, da jočejo ali da verjamejo v nekaj namesto njih; ali tudi, da so namesto njih drugi pijani kot Dioniz, razuzdani kot Mesalina, nedejavni kot Oblomov ali vulgarni kot ameriški predsednik?

Zakaj svojih užitkov nočejo imeti zase? In zakaj jim je tako pomembno, če že nočejo užitkov zase, da jih nekdo drug užije zanje?

–Robert Pfaller

O AVTORJU
Robert Pfaller je avstrijski filozof in eno najbolj prodornih teoretskih imen nemškega govornega prostora. Poučuje na Univerzi za umetnost in industrijsko oblikovanje v Linzu, sicer pa je ustanovni član dunajske skupine za raziskave v psihoanalizi »stuzzicadenti«. Je avtor več vplivnih in pri bralcih zelo dobro sprejetih knjig s področja filozofije kulture in vsakdanjega življenja. V slovenščini je doslej izšlo več njegovih člankov ter delo Umazano sveto in čisti um (Ljubljana: Analecta, 2009), v katerem se je lotil predvsem fenomena iluzij ali umislekov, ki jih ne priznamo kot svoje, temveč jih pripišemo nekim nepoimenovanim drugim. V nekoliko drugačni obliki je to delo izšlo leta 2014 tudi v angleščini (pri založbi Verso) in prejelo nagrado za najboljšo knjigo leta po izboru Ameriškega odbora za poklicno psihologijo (ABAPsa). Druga dela vključujejo še Wofür es sich zu leben lohnt: Elemente materialistischer Philosophie (Frankfurt na Majni: Fischer, 2011) ter nedavno Erwachsenensprache: Über ihr Verschwinden aus Politik und Kultur, (Frankfurt na Majni: Fischer, 2017). V slovenskem prostoru je Pfallerjevo delo dobro poznano, saj pogosto predava kot gost festivalov, konferenc in drugih dogodkov, obenem pa tesno sodeluje z lacanovskim krogom in s predstavniki umetniških praks. V svetovnem merilu je najbolj prepoznan po pojmu interpasivnosti.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

44.96 €

VAŠ PRIHRANEK: 19,96 

VAŠA CENA

25.00 €

25,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.