Mehka vezava
128 strani
slovenski jezik
Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789619407813

16,00 

Priročnik za vesoljsko ladjo Zemlja

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

16.00 €

16,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
128 strani
slovenski jezik
Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789619407813

Priročnik za vesoljsko ladjo Zemlja, prvič objavljen leta 1969, eno od najbolj priljubljenih del Buckminstra Fullerja, je briljantna sinteza njegovega svetovnega nazora. Fuller v tem zelo berljivem delu raziskuje velike izzive, ki so pred človeštvom, ter načela za izognitev izumrtju in »izvajanje naših možnosti za uspeh«.

Kako bo človeštvo preživelo? Kako avtomatizacija vpliva na individualizacijo? Kako lahko učinkoviteje izkoristimo naše vire, da bi uresničili naš potencial v smeri ukinitve revščine? Fuller preizprašuje pojem specializacije, poziva k oblikovalski revoluciji inovacij in svetuje, kako voditi »vesoljsko ladjo Zemlja« k trajnostni prihodnosti.

O avtorju:

Richard Buckminster Fuller (1895–1983) je bil arhitekt, inženir, geometer, kartograf, filozof, futurist, izumitelj slovite geodetske kupole in eden najodličnejših mislecev svojega časa. Priznan je zaradi svojega celovitega pogleda na svetovne probleme. Več kot pet desetletij je razvijal pionirske rešitve, ki so odražale njegovo zavezanost potencialu inovativnega oblikovanja za ustvarjanje tehnologije, ki naredi »več z manj« in tako izboljša človekovo življenje. Bil je avtor skoraj tridesetih knjig; večino življenja je preživel na potovanjih po svetu, na predavanjih in razpravah o svojih idejah pred neštetimi občinstvi.

Leta 1983, tik pred smrtjo, je prejel predsedniško medaljo svobode, najvišje državljansko priznanje v ZDA, z razlago, da so prispevki, ki jih je podal kot geometrik, učitelj in arhitekt-oblikovalec, »merilo dosežkov na teh področjih«. Ko so kemiki po Fullerjevi smrti odkrili novo karbonsko molekulo s strukturo, podobno tisti, ki jo je imela geodetska kupola, so jo poimenovali »buckminsterfulleren« – sedaj je v znanstveni skupnosti na splošno znana kot buckyjeva žoga.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.