Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 75
Velikost: 190 x 115 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616271820

4,59 

Fleksibilna osebnost / Maščevevanje koncepta

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

4.59 €

4,59 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 75
Velikost: 190 x 115 mm
Leto izida: 2005
Založba:
ISBN: 9789616271820

Besedili Fleksibilna osebnost in Maščevanje koncepta Briana Holmsa govorita o preobrazbi proizvodnega aparata razvitih kapitalističnih ekonomij od zgodnjih 80. let do danes in učinkih te preobrazbe na tiste, ki upravljajo z “novimi stroji”.

V eseju Fleksibilna osebnost je avtor opisal spremembe, ki jih je s seboj pripeljal fleksibilni družbeni sistem, ki se je po svetu začel uveljavljati po letu 2001. Ta sistem vključuje režim dela, pri katerem mobilnost delavca in spremenljiv urnik dela spremlja nenehni nadzor. Ta se sčasoma razširi tudi na področje migracij, prav tako pa s posamezniki manipulirajo oglaševalci, ki z usmerjenimi strategijami zapeljujejo potrošnike, ugotavlja Holmes.

V besedilu Maščevanje koncepta je želel avtor skozi primer argentinske vstaje predstaviti vrnitev levičarske drže, ki se postavlja v bran sodobnemu času, ki ga zaznamujeta hiperindividualizacija in povezovanje posameznikov v omrežne skupine.

O avtorju: 

Brian Holmes je umetnostni kritik, esejist in prevajalec. Zlasti ga zanima področje, na katerem se prekrivajo umetnost, politična ekonomija in družbena gibanja. Doktoriral je iz francoske književnosti na Berkeleyju in bil angleški urednik kasselskih Documenta X (1997). Že dolgo živi v Parizu. Med letoma 1999 in 2001 je bil član skupine grafičnih umetnikov Ne pas plier, zdaj pa sodeluje s pariško skupino konceptualnih umetnikov Autonomie artistique. Redno sodeluje z elektronskim seznamom naslovov Nettime in z revijama Springerin (Dunaj), Parachute (Montréal). Leta 2003 je pri zagrebškem Arkzinu izdal zbornik esejev Hieroglyphs of the Future: Art and Politics in a Networked Era. Je član uredniškega odbora Multitudes (Exils). Leta 2004 je izdal posebno številko Multitudes z naslovom L’Art contemporain: la recherche du dehors. Pogosto predava v Ljubljani.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

24.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,40 

VAŠA CENA

21.60 €

21,60 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.