Trda vezava
262 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2018
Založba:
ISBN: 9788097295059

22,50 

Iniciacije ali književnost onkraj vidnega

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
262 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2018
Založba:
ISBN: 9788097295059

»Delo, ki je pred vami, je iniciacija v specifično govorico
od zunaj; porodilo se je izven sistema financiranj in
združb z vplivom, v mislih in čustvovanju slovaško-slo –
venske kolegice med njenim bivanjem na Finskem. Zato
si toliko bolj samoumevno jemlje svobodo pokriti neki
temeljni manko v refleksiji slovenske kulture s poudar –
kom na literaturi in posebej pesništvu žensk. Manko? Da,
odsotnost poplas tene in večperspektivne diskurzivne suverenosti,
prepomenjanja, tudi zdravilne norosti. Avtorica
jih vežba, te veščine prepoznamo, ker ni mreže, v katero
bi jih ujeli. Ona misli vnaprej z željo, da bi zace lila del
naše ustvarjalne prihodnosti.«

Dr. Renata ŠRIBAR v uvodni besedi


O k n j i g i / I N I C I A C I J E A L I K N J I Ž E V N O S T O N K R A J V I D N E G A

● subverzivna premišljevanja o ustvarjanju žensk in reprezentacijah ženske diskurzivnosti v književnosti

● eseji o performativnih jezikih poezije

● kritike in interpretacije: S. Makarovič, E. Vouk, M. Kušar, M. Vidmar, B. Korun, A. Golob, S. Kopinšek idr.

● priloga o položaju ustvarjalk (Slovenija, Slovaška, Češka, Hrvaška)


O a v t o r i c i / D R. S T A N I S L A V A C H R O B Á K O V Á R E P A R
je slovaška in slovenska avtorica, prevajalka, literarna znanstvenica in urednica, rojena leta 1960 v Bratislavi. Na Univerzi Komenskega (UK) je zaključila študij filozofije in estetike, leta 1995 je na Inštitutu za slovaško književnost Slovaške akademiji znanosti doktorirala iz literarnih ved. Delala je kot samostojna raziskovalka, kulturna publicistka in odgovorna urednica revije Romboid. Leta 2001 se je preselila v Ljubljano, kjer je ob različnih drugih zaposlitvah pretežno delala za založbo KUD Apokalipsa, sooblikovala njene programe, vodila knjižno zbirko Fraktal (40 naslovov) in projekt Gender pri reviji (ki šteje na tisoče strani). Leta 2002 je soustanovila mednarodni projekt Revija v reviji, leta 2007 Mednarodni filozofski simpozij Miklavža Ocepka, 2009 se je habilitirala kot docentka literature na UNG, kjer je med letoma 2009 in 2011 eksterno predavala literarnoznanstveno metodologijo in feministično literarno vedo, 2013 pa je soustanovila Ženski odbor SC PEN Mira. Ves čas zelo zavzeto deluje kot posredovalka med slovaško in slovensko književnostjo in kulturo, literaturami srednje in jugovzhodne Evrope sploh. Piše v slovaščini in slovenščini. Izdala je 19 avtorskih knjig različnih žanrov in zvrsti ter 4 obsežne znanstvene ekspertize, objavljene na spletu. Prevedla oziroma soprevedla je 25 knjižnih naslovov iz leposlovja in filozofije, sestavila in uredila ogromno število antologij, izborov in drugih publikacij doma in v tujini. Ob pričujoči zbirki literarnih esejev je v zadnjih letih knjižno objavila zbirko esejev Agonija smisla s podnaslovom: Premišljevanja o civilizaciji bogatih barbarov, o propadu (med)kulturnih izbir, o feminističnem oplajanju – in o vztrajanju (slo; nominacija za Rožančevo nagrado 2016), knjigo intervjujev Existenciály I (svk), pesniški zbirki Obešanje na zvon (slo), Echoechoecho (svk), dvojezično zbirko haikujev Fabrika porcelana in bibliografsko izdajo foto-haikujev Senca povezav (skupaj z L. Jakšo). Napisala je dvojezično avtofikcijo Slovenka na kvadrat in istoimensko gledališko igro, ki je bila jeseni 2013 premierno uprizorjena v Ljubljani in Bratislavi (režija Nick Upper) ter uspešno gostovala tudi na tujih odrih. Je dobitnica dveh literarnih priznanj na Slovaškem, trikratna nominiranka v Sloveniji in na Slovaškem, njena besedila so prevedena v 17 različnih jezikov.

Z a l o ž b a F R A K T Á L / skupaj s svojo soustanoviteljico prihaja z obeh bregov slovaško-slovenske povezave. Sledi pretočnosti in želi bogatiti vsako kulturo.

Z b i r k a L A R G E / za miselnost velikega formata. Sprošča poznano, odpira neznano, zastavlja vprašanja z ozirom na etos resnice. In resnico etosa.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.