Mehka vezava
241 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789616964371

12,60 

Nadarjeni in talentirani učenci

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

14.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,40 

VAŠA CENA

12.60 €

12,60 

93 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
241 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
Založba:
ISBN: 9789616964371

Široka in zahtevna interdisciplinarna problematika nadarjenosti in talentiranosti je v slovenskem strokovnem prostoru pomankljivo obdelana, čeprav v tej monografiji predstavljamo nekaj temeljnih teoretično-razvojnih izhodišč za njeno nadaljno konceptualizacijo. Prikazati želimo predvsem vlogo in pomen skrbi za nadarjene in talentirane učence ob soslednem upoštevanju načela enakosti in pravičnosti v povezavi z učno doferenciacijo in individualizacijo ter socialno kohezivnostjo, ki stremita k realizaciji potencialov slehernega učenca.

Ravno sledenje je primarni namen monografije, saj želimo osvetliti področje vzgojno-izobraževalnega dela z nadarjenimi učenci, skrb za katerega je domena države, šole in učiteljev. Pri tem posebej obravnavamo predvsem pedagoške delavce, saj izhajamo iz predpostavke, da najvišjo kakovost na področju vzgoje in izobraževanja lahko dosežemo le takrat, ko se učitelji zavedajo svoje temeljne odgovornosti pri poučevanju nadarjenih in talentiranih učencev, poznavanju njihovih sposobnosti in lastnosti ter različnih potreb.
Nadarjeni učenci imajo namreč pravico do ustreznih izobraževalnih možnosti, ki bodo izzivalno in stimulativno naravnane ter optimalno razvijale njihove potenciale. Za dosego tega pa moramo poskrbeti za ustrezno usposobljen pedagoški kader, tako na psihometričnem (tj. opazovalni identifikaciji nadarjenih) kot tudi na pedagoškem področju.
Če želimo prispevati k samouresničitvi otrok in mladih ter s tem k razvoju in napredku celotne družbe, moramo stremeti k implementaciji specifičnih učnih programov oz. načrtov, ki bi poleg splošnih-vzgojno-izobraževalnih optimalno zdovoljevali intelektualne in osebnostne potrebe visoko sposobnih individuumov.
Vsebina monografije je razdeljena na pet poglavij oziroma tematskih sklopov, ki so pomembni pri razumevanju in nadaljnem raziskovanju področja nadarjenosti in talentiranosti.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.