Mehka vezava
171 strani
slovenski jezik
Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789534836736

25,20 

Otrok v središču (konflikta) – ločitev staršev, visoki konflikt in odtujenje (znanost, teorija in klinična praksa)

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

28.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,80 

VAŠA CENA

25.20 €

25,20 

81 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
171 strani
slovenski jezik
Leto izida: 2020
Založba:
ISBN: 9789534836736

V letih izobraževanja, kliničnega dela, medsektorskega sodelovanja in izvajanja izobraževanja za strokovnjake različnih profilov na temo ločitve staršev, visokih konf liktov, odtujitve in zaščite otrok smo spoznali, da so ti otroci v sistemu pogosto še vedno nevidni. Njihove rane niso tako vidne kot rane nekaterih drugih zlorabljenih otrok, postopki ukrepanja v praksi niso jasni, javnost pa je pogosto glasnejša od stroke.

S sodelavci, prav tako strokovnjaki po svetu, se skoraj vsakodnevno srečujemo z ovirami pri tem, ko želimo, da bi bili otroci v kompleksnih ločitvah staršev zares videni, slišani ter da bi odrasli prevzeli zrelo in profesionalno odgovornost za odstranitev pogosto pretežkih bremen z otrokovih hrbtov.

Knjiga, ki jo držite v rokah, je prva takšna v našem prostoru. V njej je vtkano veliko znanstvenih ugotovitev, teoretičnih modelov, izkušenj iz klinične prakse, risb in pisem ‘naših’ otrok oziroma predvsem neizčrpnega navdušenja v dobro napredka v razumevanju, sodelovanju in zaščiti prav teh otrok, zaradi katerih je to delo nastalo. Upamo, da bo dober prijatelj, sodelavec, supervizor in podpora vsakemu strokovnjaku, ki bo knjigo nosil s seboj in v sebi med opravljanjem svojega plemenitega poklica.

Vsebinsko je knjiga razdeljena na dva dela – teoretičnega in praktičnega. V prvem delu je zbrano znanje o otrocih ločenih staršev, ki ga imamo v 21. stoletju možnost nesporno uporabljati, naša odgovornost pa je, da se skozi svoje delo neprestano učimo. V drugem delu knjige so predlogi za posredovanje pri delu, v skladu z nekaterimi dejavniki ločitve in čustvenega stanja otroka, ki so oblikovani po podobi svetovno in evropsko priznanih primerov dobre prakse ter prilagojeni družbenopolitičnemu kontekstu Hrvaške in okoliških držav. Lahko jih uporabimo kot rdečo nit in vodnike pri načrtovanju, obravnavi in vrednotenju na poti do standardiziranega protokola dela, kar je še posebej pomembno pri stanju odtujitve.

Na koncu knjige je ’28 resnic stroke o zaščiti otrok pred čustvenim zlorabljanjem v procesu ločitve staršev’, dokument, ki je nastal po predavanju Karen in Nicka Woodalla leta 2019 v Zagrebu in ga je s svojim podpisom podprlo več kot osemsto strokovnjakov in iz katerega je jasno vidna volja in potreba stroke po razvoju prakse na tem področju. Upamo, da bo ta knjiga prispevala k misiji zaščite otrok.

Avtorici
Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

35.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,50 

VAŠA CENA

31.50 €

31,50 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.