Mehka vezava
288 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2018
ISBN: 9789612532192

16,20 

Vzgoja predšolskega otroka

REDNA CENA:

18.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,80 

VAŠA CENA

16.20 €

16,20 

3 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
288 strani
Slovenski jezik
Leto izida: 2018
ISBN: 9789612532192

Monografija Vzgoja predšolskega otroka predstavlja širši vpogled v preučevanje predšolskega obdobja, tj. obdobja od otrokovega rojstva do vstopa v šolo, hkrati pa preučuje vzgojo kot najširši pojem, v katerem je zavzeto vse od individualnega oblikovanja otrokove osebnosti do njegovega vključevanja v širše okolje, družbo. Monografija, sestavljena iz desetih poglavij, najprej obravnava pedagogiko kot znanost, kar bralcu omogoči širše razumevanje vzgoje in še posebej vzgoje predšolskega otroka, ki je v nadaljevanju konceptualno predstavljena kot proces graditve človekove osebnosti in socialne rasti posameznika.

Skozi zgodovinski pregled teorij in pogledov na vzgojo predšolskega otroka je obravnavan tudi razvoj institucionalizirane predšolske vzgoje pri nas in po svetu s predlaganimi izhodišči za spremembe na področju predšolske vzgoje danes. S tem namenom je analitično obravnavano tudi razumevanje otrok, otroštva in otrokovih pravic, pri čemer je v nadaljevanju podrobneje obravnavana otrokova igra kot osnovna otrokova pravica in kot tista, ob kateri se dogajajo ključne vzgojne dejavnosti v predšolskem obdobju. Pri vzgoji predšolskega otroka je ključno tudi razumevanje okolij, v katerih poteka vzgoja. V prvi vrsti gre za družino, ki je v monografiji konceptualno predstavljena prek sprememb v evropski zgodovini s poudarkom na sodobnih oblikah družine. V sodobni družbi pa pri vzgoji predšolskega otroka pomembno vlogo igra tudi institucionalna vzgoja v vrtcu, ki je predstavljena v razmerju do staršev, skrbnikov, družine, tj. ožjega in tudi širšega okolja. Monografija v sklepnem delu obravnava izobraževanje vzgojiteljev predšolskih otrok v zgodovini in danes ter se osredinja na profesionalni razvoj vzgojitelja in pomen vseživljenjskega učenja. Zadnje poglavje je namenjeno podrobnejši analizi alternativnih vzgojnih konceptov, aktualnih v sodobnosti, prek konceptualnih vprašanj, kot so: prednost usmerjenosti vzgoje, ki izhaja iz otroka, pred vzgojo, ki se opira na kulturne norme in vrednote. Monografija vključuje določene že objavljene prispevke avtoric, ki pa so na tem mestu razširjeni, strokovno in znanstveno poglobljeni ter podprti s ključnimi viri in z najnovejšo bibliografijo s posameznega področja. Potencialni bralci so študentje pedagoških usmeritev, strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju, visokošolski učitelji, pedagogi, psihologi, specialni pedagogi, načrtovalci in izvajalci vzgoje v vrtcih, načrtovalci in izvajalci programov nadaljnjega izobraževanja in vsa strokovna javnost, ki jo tovrstna problematika zanima.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.