Mehka vezava
161 strani
Slovenski jezik
Velikost: 120 x 190 mm
Teža: 156 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789616572675

16,00 

Končajmo že s samim sabo

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

VAŠA CENA

16.00 €

16,00 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
161 strani
Slovenski jezik
Velikost: 120 x 190 mm
Teža: 156 g
Leto izida: 2023
Založba:
ISBN: 9789616572675

Kdo smo? Kar naprej nam postavljajo to vprašanje. Povsod se zdi, da je bistveno, da znamo biti mi sami, pa naj gre za osebni razvoj ali za osebni dokument, za politični boj ali za intimno razmerje, za poklicno življenje ali za trenutek mističnega razsvetljenja.

Toda od kod izvira obsedenost s tem, da sploh smo nekdo? In predvsem, kaj nam vse to pove o svetu, v katerem živimo? V pričujoči knjigi, ki je prvo njegovo delo, prevedeno v slovenščino, Laurent de Sutter predlaga nov odgovor na ta vprašanja, in sicer s pomočjo presenetljivega ovinka, kjer poveže Couéjevo metodo avtosugestije in starodavno rimsko pravo, filozofsko invencijo jaza in kitajsko misel, psihoanalizo in indijsko duhovnost, gledališče in nevrologijo. Kaj pa, če se prav s tem, da postanemo mi sami, podvržemo nadzoru? In kaj, če moramo za to, da bi se lahko uprli pozivu, da postanemo »nekdo«, navsezadnje postati »kar nekdo«?

Odlomek: 

Končati moramo torej s samim sabo, saj je treba končati z vsem, kar sloni na ideji, da naj bi bili nekaj, zato da bi bili bolj prepričani, da nismo nekaj drugega – da ne začnemo tavati zunaj ontoloških količkov, ki zaznamujejo meje politično možnega. Končati moramo z vsemi diskurzi, ki si domišljajo, da nam z dodeljevanjem identitete dodeljujejo neko mesto – in ki si zato, ker so določili mejnike tega mesta, jemljejo pravico, da gredo s policijo nad individue, ki ne bi zdržali na njem, ki se mu ne bi prilagodili, ki se ne bi skladali z njim. Ne, ne bomo dobri delavci, dobri volivci, dobri očetje in dobre matere, dobri sinovi in dobre hčerke. Ne, ne bomo brezhibni predstavniki kategorije, v katero naj bi nas naša identiteta umestila kakor barvno kocko v otroški igri. Če že moramo nekaj biti, naj bo to problem, težava, zadrega ali celo škandal – zrno peska v predobro naoljenem kolesju tistega, kar moramo imenovati natanko menedžment identitete, se pravi celovito upravljanje teles, podrejenih kategorijam istega in lastnega.

Iz medijev:

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

19.90 €

19,90 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.