Mehka vezava
221 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789619363669

18,00 

Med meritokracijo in populizmom : o kakofoniji podatkov v postfaktični družbi

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

5 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
221 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789619363669

Avtor (v dveh poglavjih skupaj s soavtorico) preiskuje ustrezne sociološke pojme za razumevanje protislovij in paradoksov modernih družb v primežu globalizacije. Opisuje razpon med priseganjem na znanje (meritokracija) in kognitivno elito ter na drugi strani, vznik populizmov kot reakcije na odtujenost elit in ontološke negotovosti v globalnem svetu.

Prav tako je v knjigi tematizirana temna plat informatične družbe s poplavo informacij in nepreverjenih podatkov, ki jim manjka semantična in hermenevtična razsežnost, tako da ni več možno razlikovati med kontekstom nastanka podatkov in kontekstom predstavitve in argumentacije (prepričevanja). To avtor ilustrira na primerih bibliometričnih podatkov v raziskovalni dejavnosti ter drugih statističnih podatkih, ki se nanašajo na zdravstvo, javni sektor, makroekonomske indikatorje. Podobno velja za javnomnenjske anketne podatke.

Knjiga je polemičnega značaja, vendar z vidika vsebine (ad rem), se pa avtor v nekaterih poglavjih ne izogiba intelektualni kritiki institucionalne produkcije podatkov ter tez posameznih avtorjev, za katere smatra, da niso zadostno utemeljene in so empirično nejasne. V tem okviru so omenjene institucije kot ARRS, SURS, Evrostat ter imena: Tomaž Mastnak, Ali Žerdin, Iztok Simoniti, Vesna V. Godina, Dimitrij Rupel, Dušan Plut…

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.