Spremna beseda: Seta Knop
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 330
Velikost: 135 x 200 x 17 mm
Leto izida: 2007
Založba:
ISBN: 9789612570002

17,28 

Minima moralia: Refleksije iz poškodovanega življenja

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

19.20 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,92 

VAŠA CENA

17.28 €

17,28 

90 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Spremna beseda: Seta Knop
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 330
Velikost: 135 x 200 x 17 mm
Leto izida: 2007
Založba:
ISBN: 9789612570002

Knjiga Theodorja W. Adorna, enega glavnih predstavnikov frankfurtske šole, ki je v tridesetih letih 20. stoletja emigriral v Združene države Amerike, je bila v obliki fragmentarnih zapisov napisana v času med letoma 1944 in 1947.

Naslov Minima moralia je aluzija na Aristotelov klasični spis o etiki Magna moralia. To Adornovo »najbolj intimno« delo, napisano na podlagi izkušnje fašizma v Evropi, – patetično rečeno – odgovarja na vprašanje, kako po tej izkušnji ostati človek. Uvodni epigram »Življenje ne živi«, dobro ilustrira avtorjevo pesimistično naravnanost in nevero v možnost »dobrega, poštenega« življenja.

Hkrati so Minima moralia ena prvih knjig, v kateri evropski intelektualec izraža šokiranost nad tem, kar se dogaja v Ameriki v štiridesetih letih. Družba množične kulture je za Adorna potrditev teženj, ki so implicitno navzoče v moderni družbi na splošno, teženj, ki so pripeljale do eksplozije tretjega rajha. Avtor v bolj ali manj fragmentarnih odlomkih razmišlja o pozni industrijski družbi, o subverzivni vlogi igrač, bedi družine, propadu umetnosti konverziranja, vzponu okultizma itn. Adorno pokaže, kako so tudi najmanjše spremembe v vsakdanjem vedenju povezane z najbolj katastrofičnimi dogodki 20. stoletja.

Knjiga je absolutna klasika.

Mnenje o knjigi:

“Adorno, sociolog glasbe, pa tudi sociolog in filozof, eden najvidnejših predstavnikov frankfurtske šole, je to delo napisal med drugo svetovno vojno v eksilu v Ameriki, za rojstni dan svojega prijatelja in tudi sodelavca Maxa Horkheimerja. Že s podnaslovom Refleksije iz poškodovanega življenja opozarja na to, da je pisana iz izgnanske perspektive, nekajstranski fragmenti, ki jo sestavljajo, pa skušajo na kontemplativno teoretičen način osvetliti razloge za človekov sestop v nečloveškost, s katero se je Adorno v tistem času spoprijemal povsod okoli sebe.” Samo Rugelj

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po naročilu. Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
NOVO
VAŠA CENA

10.00 €

10,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.