Mehka vezava
385 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
ISBN: 9789616620857

22,50 

Nehajte sovražiti svoje otroke in vnuke (3. knjiga)

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
385 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2016
ISBN: 9789616620857

Na dan Zemlje, 22.4.2016, so državniki iz več kot 170 držav podpisali prvi univerzalni sporazum o zaustavitvi segrevanja planeta, ki jasno kaže skrb držav sveta za to in naslednje generacije in pripravljenost za uveljavljanja družbene odgovornosti v praksi. A ni edina možna in še manj zadostna. V tej knjigi, ki je tretja v trilogiji "Nehajte sovražiti svoje otroke in vnuke", se osredotočamo na družbeno odgovornost v vzgoji in izobraževanju.

Univerza v Mariboru se je z vsemi potrebnimi listinami, vključno z večletnim programom, uradno opredelila za "Trajnostno in družbeno odgovorno Univerzo v Mariboru". Uresničitev te dragocene opredelitve potrebuje uveljavljanje družbene odgovornosti (DO) v vzgoji in izobraževanju. Ta knjiga je prispevek k temu. Se astavljajo jo trije deli: spoznavno-teoretične podlage DO, primeri posrednega praktičnega uveljavljanja DO v vzgojno-izobraževalnem delu in primeri empiričnih raziskav o uveljavljanju DO. Namesto sklepov jo končuje četverni moto.

Družbena odgovornost ali bolje: odgovornost vsakogar za vplive na družbo, tj. na ljudi in naravno okolje, je maksima človeških vrednot, kulture, etike in norm (VKEN). Po mednarodnih listinah je DO pomembna nova lastnost ljudi, ki je med bistvenimi pogoji, da človeštvo najde pot iz sedanje krize (EU 2011; ISO 2000) in zagotovi prihodnost sedanje civilizacije, ki je brez DO v slepi ulici ter se sooča z nevarnostjo uničevalne tretje svetovne vojne in uničenja naravnih pogojev za obstoj človeštva sedanje civilizacije.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

10.43 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,04 

VAŠA CENA

9.39 €

9,39 

99 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.