Prelistaj nekaj strani iz knjige
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 838
Velikost: 150 x 210
Teža: 1090 g
Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789617050332

27,40 

Razsvetljenstvo zdaj : v zagovor razumu, znanosti, humanizmu in napredku

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

28.90 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,50 

VAŠA CENA

27.40 €

27,40 

1 na zalogi

DOBAVNI ROK:
2 - 5 DNI
Vezava: mehka
Jezik: slovenski
Število strani: 838
Velikost: 150 x 210
Teža: 1090 g
Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789617050332

V obsežni in natančno dokumentirani knjigi Pinker s pomočjo tematsko razdeljenih poglavij ter uporabo skoraj osemdesetih jasno razvidnih preglednic pokaže, kako so življenje, zdravje, blaginja, varnost, mir, znanje in sreča, navkljub vsem sodobnim problemom, v porastu, ne le na Zahodu, temveč povsod po svetu.

Ali sodobni svet res razpada in nazaduje?
Je napredek sploh še mogoč?
Je pred nami res takšen ali drugačen zaton?

Podatki kažejo drugače: vse več človeštva živi dlje, bolj kakovostno in bolj zdravo, svobodnejše in bolj srečno. V tej sintetični analizi stanja človeštva v tretjem tisočletju na različnih področjih (družbenem, ekonomskem, znanstvenem, zdravstvenem itn.), nas Steven Pinker, eden od vodilnih svetovnih mislecev in intelektualcev, v knjigi Razsvetljenstvo zdaj skuša spodbuditi k temu, da presežemo vsakodnevne fragmentarne teze in novice. Nenehne prerokbe skorajšnjega konca namreč zelo negativno vplivajo na naše mišljenje in posledično pristranskost ter naš odnos do sveta, ob tem pa zakrivajo nedvomen napredek človeštva na vseh področjih v zadnjih desetletjih. Namesto tega predlaga, da raje sledimo dostopnim podatkom in si iz njih ustvarimo svojo sliko.

V obsežni in natančno dokumentirani knjigi Pinker s pomočjo tematsko razdeljenih poglavij ter uporabo skoraj osemdesetih jasno razvidnih preglednic pokaže, kako so življenje, zdravje, blaginja, varnost, mir, znanje in sreča, navkljub vsem sodobnim problemom, v porastu, ne le na Zahodu, temveč povsod po svetu. Ta napredek pa seveda ni rezultat neke nadnaravne sile, temveč je, po Pinkerju, dar razsvetljenstva, ki se pretaka vse do sodobnih dni: prepričanja, da njegove vrednote lahko izboljšajo človeštvo tudi v prihodnosti in presežejo obstoječa religiozna, politična, nacionalistična in druga družbena nasprotja, ki krhajo podobo sveta in ga skušajo pretvoriti v cinično ter razpadajočo civilizacijsko tvorbo.

Z intelektualno širino in pripovedno globino Pinker s to knjigo ustvari sodoben zagovor razuma, znanosti, humanizma in napredka, ki nam lahko pomaga pri soočanju s problemi pri našem nadaljnjem razvoju.

Mnenji:

»Moja nova najljubša knjiga.« – Bill Gates

»Skrbna, jasna in podatkovno usmerjena obramba racionalno-znanstvenega pogleda na svet.« – Jordan B. Peterson, avtor uspešnice 12 pravil za življenje

O avtorju: 

STEVEN PINKER (1954), kanadsko-ameriški jezikoslovec ter kognitivni psiholog in znanstvenik, ki poučuje psihologijo na Univerzi Harvard, je dvakratni finalist Pulitzerjeve nagrade. Revija Time ga je razglasila za enega izmed stotih najbolj vplivnih ljudi, revija Foreign Policy pa za enega izmed vodilnih mislecev in poznavalcev zunanje politike. V slovenščino so bile do zdaj prevedene njegove knjige Kako deluje um (2009), Jezikovni nagon (2010) in Razsvetljenstvo zdaj (UMco, 2018), Več razumnosti (UMco, 2023).

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.