Trda vezava
235 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2006
Založba:
ISBN: 9789616361491

18,29 

Po imperiju

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

20.32 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,03 

VAŠA CENA

18.29 €

18,29 

96 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Trda vezava
235 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2006
Založba:
ISBN: 9789616361491

Zakaj se Ameriko zdaj na splošno dojema kot samovšečnega, nasilnega hujskača k vojni? Kako je država, ki je do nedavnega igrala bistveno vlogo pri oblikovanju mednarodnega reda, nenadoma postala simbol globalnega nereda? Zakaj Amerika ni več vodilni svetovni zgled liberalne demokracije, mednarodne varnosti in gospodarske blaginje? So Združene države, edina preživela svetovna velesila, v nevarnosti, da postanejo marginalne – da se znajdejo v svetu, ki jih ne potrebuje več?

Po imperiju, pri kritikih priznana evropska uspešnica, je provokativen in ne nazadnje streznjujoč pogled na spreminjajočo se vlogo Amerike v mednarodni skupnosti. Emmanuel Todd je zaslovel, ko je v svoji prvi knjigi, La Chute finale, pravilno predvidel razpad Sovjetske zveze z analizo stopenj rodnosti, umrljivosti dojenčkov, sklenitev zakonskih zvez in pismenosti v tej državi. Zdaj – ob diagnozi, da nadvlada Amerike slabi, ki jo je postavil na podlagi demografskih in gospodarskih dejavnikov – Todd ponuja zanimivo ponovno ovrednotenje ameriške premoči.

Todd dokazuje, da v času, ko ostali svet ugotavlja, da lahko shaja brez Amerike – vedno več držav je vedno bolj izobraženih, demokratičnih in gospodarsko stabilnih –, Amerika počasi spoznava, da ne more shajati brez ostalega sveta. Obremenjena z ogromnim domačim primanjkljajem in primanjkljajem v zunanji trgovini, padajočo vrednostjo ameriškega dolarja, nepričakovanim stečajem več pomembnih podjetij in dejstvom, da se ne more več vzdrževati s svojo produkcijo, Amerika postaja vse bolj odvisna od tujega denarja. Ta odvisnost vztrajno spodkopava njen politični in gospodarski vpliv, ki je doslej v zgodovini brez primere.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

21.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,10 

VAŠA CENA

19.90 €

19,90 

97 na zalogi

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.