Mehka vezava
159 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2017
ISBN: 9789617030204

26,10 

Poslovni svet in umetniško ustvarjanje: spodbujanje ustvarjalnosti zaposlenih s pomočjo umetniških intervencij

REDNA CENA:

29.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,90 

VAŠA CENA

26.10 €

26,10 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
159 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2017
ISBN: 9789617030204

Del človeštva že spoznava, da se je potrebno vrniti k celostnemu in ustvarjalnemu človeku, ki je sposoben čustvovati, se izražati, sodelovati, soustvarjati – v vsej svoji različnosti. Spoznavamo tudi, da je spodbujanje ustvarjalnosti, ki je podlaga inovativnosti, nujno, saj družbeni napredek in dolgoročen obstoj organizacij brez inovacij ni možen. Kljub temu zavedanju pa smo v praksi še precej šibki.

Nekatere napredne organizacije so se v 21.stoletjuza pomoč pri spodbujanju ustvarjalnosti in inovativnosti začele obračati tudi k umetnikom in umetniškim organizacijam. Umetnost namreč nagovarja srce, telo, razum in duha – človeški potencial v celoti, poleg tega pa so primeri pokazali, da ima umetnost moč prebujati in spodbujati ustvarjalne impulze. Tako že več kot 350 ameriških "Fortune 500" podjetij uporablja (tudi) umetniške intervencije, s katerimi želijo spodbujati ustvarjalno razmišljanje zaposlenih in krepiti inovacijske procese.

Povezava med umetniškimi intervencijami ter ustvarjalnostjo in inovativnostjo je redko neposredna in očitna. Na voljo je premalo teorije in empiričnih študi, na katerih bi temeljila strategija za raziskovanje in vrednotenje njihovih učinkov. To nas je vzpodbudilo, da smo v majhnem, slovenskem podjetju izvedli raziskavo, s katero smo želeli eksperimentalno ugotoviti, ali lahko z umetniškimi untervencijami spodbudimo ustvarjalne impulze zaposlenih, povečamo njihovo zaupanje v lastne sposobnosti ustvarjalnega mišljenja, izražanja in delovanja, spodbudimo spremembe v doživljanju sebe ter različne čustvene odzive ter tudi to, ali lahko s pomočjo umetniških intervencij okrepimo klimo za psihološko varnost.

S kombinacijo kvantitativnih in kvalitativnih raziskovalnih metod smo poskušali priti do celovitejše slike doživljanja umetniških intervencij v izbranem podjetju oziroma do čim celovitejše analize njihovih učinkov na proučevane konstrukte (percepcija lastne ustvarjalnosti, ustvarjalna samoučinkovitost, samospoštovanje, razpoloženjska in čustvena stanja, klima za psihološko varnost), kot je tudi predstavljeno v knjigi.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
VAŠA CENA

3.00 €

3,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.