Jezik: angleški
Št. strani: 186
Vezava: broširana
Velikost: 120 x 165 x 10 mm
Leto izida: 2012
ISBN: 9789616842112

8,00 

Understanding law and the state

VAŠA CENA

8.00 €

8,00 

73 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Jezik: angleški
Št. strani: 186
Vezava: broširana
Velikost: 120 x 165 x 10 mm
Leto izida: 2012
ISBN: 9789616842112

Angleška knjiga ‘Understanding law and the state’ avtorja izr. prof. dr. Bojana Tičarja je žepni leksikonski priročnik z osnovami pravnih pojmov ter državnih institutov v angleščini. Primeren je tako za pravnike, kot tudi za nepravnike.

Njegova korist za pravnike je lingvistična, saj je lahko v pomoč vsem:

 • pravnikom,
 • študentom prava,
 • odvetnikom,
 • notarjem ipd.

pri pripravi pravnih aktov v angleškem jeziku. Angleški izrazi v žepnem priročniku so namreč preverjeni in usklajeni z sodobnim angleškim pojmovanjem prava.

Njegova korist za nepravnike:

 • poslovneže,
 • inženirje,
 • ekonomiste,
 • vse druge družboslovce in naravoslovce

pa je v tem, da kratko, jedrnato in pregledno pojasnjuje pravni sistem in pravne institute, ki jih mora praktično vsak intelektualec poznati.

Priročnik ima tri dele:

 • Prvi del je namenjen temeljnemu razumevanju prava. V njem so pojasnjene osnovne opredelitve pravnih pojmov, kot so razmejitev med postavljenim in naravnim pravom, opredelitev prava, pravne znanosti, mednarodnega in državnega prava, kontinentalnega in precedenčnega prava, materialnega in formalnega prava ter zasebnega in javnega prava. V prvem delu so navedene pravne panoge, pravni viri, pravice in subjekti v pravu.
 • V drugem delu je prikazana praktična uporaba prava. Pravo se uporablja za reševanje konfliktov, ki nastajajo v pravnih razmerjih. Za obstoj pravnega razmerja so potrebni pravni subjekti (fizične in pravne osebe) in pravni objekti (pravne pravice in obveznosti med subjekti). Pravna razmerja so prostovoljna ali dispozitivna (pogodbe) in prisilna ali kogentna (sodne in upravne odločbe). V priročniku so pojasnjena tipska pravna razmerja v osnovnih elementih in s primeri.
 • V tretjem delu je opredeljena država. Država je za delovanje pravnega reda nujno potrebna, saj le država zagotavlja represivne pravne sankcije v primerih kršitve pravnih pravil. Kako je država organizirana in kako je sama podrejena pravu ter kakšne so različne države po ureditvi, političnem sistemu in oblikah vladavine, je prikazano v sklepnem delu.

Oglejte si še knjigo Bojana Tičarja z naslovom Ignorantia iuris nocet – Nepoznavanje prava škoduje (v slovenščini).

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

19.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,90 

VAŠA CENA

17.10 €

17,10 

REDNA CENA:

20.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,00 

VAŠA CENA

18.00 €

18,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.