Mehaka vezava, Št. strani: 254, Jezik: Slovenski
Založba:
ISBN: 9789612767433

18,90 

PROSTORSKONAČRTOVALSKA KOMPOZICIJA

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

21.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,10 

VAŠA CENA

18.90 €

18,90 

99 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehaka vezava, Št. strani: 254, Jezik: Slovenski
Založba:
ISBN: 9789612767433

Nova knjiga prof. Andreja Pogačnika je nekaj posebnega. Prostorskonačrtovalska kompozicija – z njenim proučevanjem se avtor uspešno ukvarja že vrsto let – je tokrat predstavljena esejistično kot nauk zgodovine in kot postopek prostorske sinteze.

Prvi del knjige, komparativni pregled razvoja prostorskonačrtovalske kompozicije v posameznih zgodovinskih obdobjih in na različnih koncih/lokacijah našega planeta, se bere kot potopis prostorskega načrtovalca –  planerja, ki je proučeval in opazoval ta fenomen in situ, kot svetovni popotnik, kar avtor gotovo je. V tem delu so predstavljeni tudi posamezni vidiki pojavnosti prostorskih kompozicij, ki bralcu pomagajo razvozlati kompleksnost tega pojava oz. dojeti celovitost načrtovalskega pristopa. Osrednji del monografije govori o prostorski sintezi kot pomembnem ogrodju za snovanje vizije bodočega razvoja in prostorskih ureditev, ki ne utesnjuje kreativnosti in poguma prostorskega načrtovalca, krepi pa njegovo kredibilnost. V nadaljevanju so predstavljena kompozicijska načela in priporočila za različne vsebine prostorske sinteze od rabe tal, značilnih posegov v prostor do popolne ohranitve naravnega okolja ter podana splošna načela ustvarjanja prostorske kompozicije po posameznih korakih. V zadnjem, zaključnem delu knjige avtor obravnava prostorsko kompozicijo na posameznih ravneh organizacije prostora (država, pokrajina, občina, mesto) ter nazorno prikazuje postopek prostorske sinteze pri konkretnih planerskih nalogah.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.