Mehka vezava
81 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789616798846

13,00 

Govorim zidovom : pogovori v kapeli Svete Ane

KATEGORIJA:

ZALOŽBA:

VAŠA CENA

13.00 €

13,00 

97 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
81 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2019
Založba:
ISBN: 9789616798846

Zbirka Lacanovih predavanj Govorim zidovom v slovenskem prostoru označuje zgodovinski premik od univerzitetne vednosti o psihoanalizi k diskurzu psihoanalitika, ki ga je odprl nedavni nastop psihoanalitične klinike pri nas. Pomen zbirke je že takoj na začetku mogoče razložiti z naravo izbire občinstva, ki mu je Lacan podal pričujoča predavanja.

Če so bili slovenski javnosti do sedaj bolj znani njegovi Seminarji, pa na osnovi poslušalstva izstopa poseben značaj tega dela. Ne gre za Seminar, ki ga je Lacan vodil od 1952 do 1980, temveč za njegov nagovor psihiatrom. Vrnitev psihoanalize v prostore zdravljenja ob vprašanju vednosti psihoanalitika je tako odločilno postavljena kot pogoj njene teorije in njenih vezi z drugimi polji vednosti. S tem izid pričujoče knjižice spremlja razmah lacanovskega gibanja na slovenskem, kamor je psihoanaliza vstopila s časovnim zamikom. Od tod dalje si je pot utrla prek zidov, ki so jih tvorile kulturno-politične posebnosti slovenskega prostora, iz katerega je bil analitični diskurz izključen do leta 2015. Termini, uporabljeni v Lacanovih predavanjih, so termini psihoanalize; koncepti izpeljani iz psihoanalize, so klinični koncepti v svoji teoretski natančnosti. Izhajajoč iz tega pričujoče delo prinaša tudi spremembe v prevodu nekaterih glavnih lacanovskih terminov, kot so bili do sedaj uveljavljeni v slovenskem jeziku (npr. sujet-supposé-savoir – subjekt s podmeno, da ve). (iz predgovora N. Krajnik)

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.