Spremna beseda: Janko Bohak
Vezava: mehka
Št. strani: 413
Velikost: 130 x 195 x 23 mm
Teža: 471 g
Jezik: slovenski
Leto izida: 2022
Založba:
ISBN: 9789617145083

26,99 

Psihoanalitične študije

KATEGORIJA:

PREVOD:

ZALOŽBA:

ZBIRKA:

REDNA CENA:

29 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,01 

VAŠA CENA

26.99 €

26,99 

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Spremna beseda: Janko Bohak
Vezava: mehka
Št. strani: 413
Velikost: 130 x 195 x 23 mm
Teža: 471 g
Jezik: slovenski
Leto izida: 2022
Založba:
ISBN: 9789617145083

Psihoanalitične študije predstavljajo zbirko v slovenščino prevedenih in izbranih del Sándorja Ferenczija, nastalih v času najtesnejšega sodelovanja in prijateljevanja s Sigmundom Freudom.

V zbirko so bila vključena po mnenju prevajalca pomembnejša in zanimivejša avtorjeva dela, ki bralcu nazorno prikažejo edinstvenost tega med slovenskimi bralci še nepoznanega avtorja. Posebnost v zbirko zajetih del je med drugimi tudi ta, da istočasno predstavljajo pomembno teoretično dopolnilo spisov Sigmunda Freuda, obenem pa tudi prikaz njihove klinične aplikacije v takratno psihoterapevtsko prakso. Med drugimi so v zbirko zajeta vsa Ferenczijeva predavanja na mednarodnih psihoanalitičnih kongresih iz omenjenega obdobja, kar daje zbirki še posebno vrednost.

Psihoanalitične študije Sándorja Ferenczija so torej pomemben doprinos k dosedanji slovenski psihoanalitični literaturi, predvsem pa dopolnilo ter nadgradnja doslej v slovenščino prevedenih spisov Sigmunda Freuda, za razumevanje katerih so Ferenczijeva dela tako rekoč nepogrešljiva. Zbirka nedvomno predstavlja obvezno literaturo pri poglobljenem študiju psihoanalize in tudi drugih psihoterapevtskih modalitet, koristno branje je lahko tudi za študente in strokovnjake s področja psihologije, psihiatrije, filozofije in nekaterih drugih humanističnih znanosti, morda pa bo potešila vedoželjnost tudi tistih, ki jih preprosto zanima zakulisje vsakdana psihoanalitika iz začetka prejšnjega stoletja.

Izbor spisov:

Spiritizem / Psihoanaliza in pedagogika / Transfer in introjekcija / Organizacija psihoanalitičnega gibanja / Moška homoseksualnost / Pomen homoseksualnosti v patologiji paranoje / Nadraženost analnega predela kot sprožilec paranoje / Sugestija in psihoanaliza / Nastanek in izginotje nevrotičnih simptomov med psihoanalizo / Psihoanalitični vidik / Schopenhauerjevega pisma Goetheju / Simbolična uprizoritev »načela ugodja« in »načela realnosti« v Ojdipovem mitu / Samozadovoljevanje / Primer déjà vu / Opredelitev introjekcije / Vodljive sanje / Razvojne stopnje zaznavanja resničnosti in njihova patološka vrnitev / Verovanje, nejevernost in prepričanost v luči medicinske psihologije / Majhen deček, ki obožuje petelina / Ontogeneza simbolov / Simbolika oči / Dedkov kompleks / Razvoj psihoanalitične teorije o nevrozah (1907‒1913) / Frakcionirane analize / Občutek vrtoglavice na koncu analitične seanse / Psihoanaliza kaznivih dejanj / Ledena doba nevarnosti / Cornelia, mati Grakhovih / Domnevna zmotna dejanja / Sanje seksualne simbolike / Duševne posledice »kastracije« / Sanje neizkušenih / Psihoanaliza vojnih nevroz / Psihologija pravljice / Pojavi histerične materializacije / Poskus interpretacije histeričnih stigem / Nedeljske nevroze / Psihoanaliza primera hipohondrične histerije / Psihoanaliza in kriminologija

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

14.70 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,47 

VAŠA CENA

13.23 €

13,23 

92 na zalogi

VAŠA CENA

7.00 €

7,00 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.