Mehka vezava
302 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789612359485

22,50 

Razpiranje horizontov možnega: O nebinarnih spolnih in seksualnih identitetah v Sloveniji

REDNA CENA:

25.00 €

VAŠ PRIHRANEK: 2,50 

VAŠA CENA

22.50 €

22,50 

96 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
302 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2020
ISBN: 9789612359485

Delo obravnava vsakdanje življenje spolno in/ali seksualno nebinarnih oseb. Gre za družbeni skupini tistih, ki se ne identificirajo z družbi bolj ali manj poznanimi oznakami na ravni seksualnosti (heteroseksualnost – gej/lezbijka) in na ravni spola (moški/ženska). Kot taki sta na ravni družbe pogosto spregledani, percipirani kot neobstoječi, pa tudi deležni mnogih predsodkov in stereotipov, čemur pritrjujejo tudi podatki, predstavljeni v knjigi. Delo temelji na 52 intervjujih s 23 spolno in/ali seksualno nebinarnimi osebami.

Zagotovo ne gre za celosten vpogled v kompleksnost njihovega vsakdanjega življenja. Vsekakor pa nam odstira vpogled v družbeno obteženost vsakdanjega življenja, v primež družbenih struktur in binarnih kategorizacij, s katerimi se omenjene marginalizirane družbene skupine spoprijemajo. S tem primežem družbenih struktur namreč ne gre opraviti zgolj s preprostim aktom volje, saj so družbene strukture utelešene v akterkah samih. Pa vendar – če njihove pripovedi pričajo o utelešenosti in »odpornosti« struktur, pričajo tudi o moči nebinarnih oseb, ki je tudi moč ustvarjanja alternativnih di-/vizij sveta, novih – bolj vključujočih – samoumevnosti. Skratka, pričajo o moči razpiranja horizontov možnega, ki presegajo to, kar se zdi neizogibno in usodno. K temu, upamo, prispeva tudi pričujoče delo.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA

REDNA CENA:

38 €

VAŠ PRIHRANEK: 3,80 

VAŠA CENA

34.20 €

34,20 

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.