Mehka vezava
380 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2001
Založba:
ISBN: 9789616262293

16,90 

Romantična etika in duh sodobnega porabništva

ZALOŽBA:

REDNA CENA:

18.78 €

VAŠ PRIHRANEK: 1,88 

VAŠA CENA

16.90 €

16,90 

98 na zalogi

DOBAVNI ROK:
1 - 3 DNI
Mehka vezava
380 strani
slovenski jezik

Leto izida: 2001
Založba:
ISBN: 9789616262293

Colin Campbell je slovenskim sociologom osebno poznan, saj je v Sloveniji že predaval, udeležil se je celo letnega srečanja Slovenskega sociološkega društva na Ptuju 1998, posvečenega vsakdanjemu življenju, kjer je bilo njegovo predavanje glavna točka sporeda, ob letošnjem gostovanju pa je izšel intervju z njim v Delovi Sobotni prilogi. Campbell označi svojo Romantično etiko za esejistični poizkus, eksperiment, ki ga je motiviralo zlasti globoko nezadovoljstvo s produktivistično pristranskostjo sodobnih interpretacij narave modernih družb. Besedilo je mogoče umestiti v širok razpon od ekonomske zgodovine so sociologije religije oziroma kulture. Besedilo odstopa od običajnih tematizacij potrošniških fenomenov predvsem z izvirnostjo, ker je usmerjeno prav v temeljne, vendar spregledane okoliščine, ki so spodbujale razvoj potrošništva. Campbellova razprava poizkuša teoretsko konceptualizirati moderno potrošništvo in ga izvleči iz globoke sence produktivističnih teorij.

Kot lepo pokaže Campbell, izrazita usmerjenost človeških stremljenj v trošenje ni nič zgodovinsko novega, kakor tudi ne potrata ali celo uničevanje dobrin, ki očitno presega potrebe ljudi. Novo je to, da zahteva hedonizem kapitalistične epohe vedno nove načine in predmete zadovoljevanja in da je jedro uživanja v procesu zamišljanja potrošnje in njenih imaginativnih rab in pomenov kot sredstva samoizpolnjevanja in samoizražanja, ne pa v fizičnih aktih trošenja in zadovoljevanja. Druga bistvena novost pa je, da prvič usmeritev v trošenje ni le značilnost vladajočega razreda ali njegove elite, marveč življenjska usmeritev širokih družbenih skupin, med njimi tudi neposrednih proizvajalcev, tako da gre pri sodobnem porabništvu za globalni fenomen, za civilizacijsko značilnost, ki je zajela vse sodobne družbe.

Dostava in osebni prevzem

Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 1. do 3. delovnih dneh po oddanem naročilu (na zalogi) oz. 2. do 5. delovnih dneh (na zalogi pri dobavitelju). Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 40,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 4,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije. Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom  na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno tudi s plačilnimi karticami.

PRIPOROČA
ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

ZALOGA

Večina knjig na zalogi.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

VARNO NAKUPOVANJE

Možnost plačila s kreditnimi karticami,
po predračunu ter plačilo po povzetju.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

KNJIGA TEDNA

Knjiga tedna po posebni ceni.

DOSTAVA

Hitra dostava.